Новини

Гей двойка свещенници си поръчват самоубийство

Публикувана от novini.bg в Свят
Дата: 2012-02-16 07:48:00, видяна 335 пъти

Колумбийската полиция е арестувала наемни убийци, които са действали по поръчка на двама католически свещеници.

Двамата свещенослужители били открити застреляни в кола в южната част на Богота. Както станало ясно малко след това, когато полицията разкопала тази кървава история, двамата пастори - Рафаел Ретига Рохас и Ричард Армандо Пифано Лагуадо, имали любовна връзка. Тя определено обаче не е била основана на партньорска вярност, защото се оказало, че единият от двамата донесъл в любовния уют зрънцето на изневярата и сянката на смъртта- бил болен от СПИН.

Отчаяни от несгодите на земното съществуване духовниците стигнали до макар и трудно, но твърдо и от тяхна гледна точка достойно решение - да извършат самоубийство. Рафаел и Ричард дори избрали мястото - висок мост. Независимо от всички ментални и физически усилия обаче те не съумели да преборят страха от това да посегнат на живота си, както и от предчувствието, че Бог няма да бъде благосклонен към тях. От тази задънена улица имало само един изход или всъщност те намерили само един такъв - да се възползват от услугите на наемни убийци.

Рафаел и Ричард платили за собствената си смърт 15 милиона песос (близо 8500 долара) и килърите добросъвестно си свършили работата - свещениците напуснали този несправедлив към тях свят с надеждата за нещо по-добро в отвъдното.

Полицията на Богота попаднала на следите на убийците по телефонните сметки на свещенослужителите. Един от заподозрените - Кастобланко Исидро, веднага си признал, като се надявал, че престоят му в затвора, който предвижда законодателството - от 16 до 60 години, - няма да клони към максималния. Вторият задържан - Жилдардо Пенанте, засега мълчи.

Междувременно роднините на загиналите, които не могат да приемат версията за хомосексуалната връзка между свещениците, излязоха с доста куриозна версия на случилото се. Те смятат, че двамата пастори са станали жертви на обир.

Следователите обаче не споделят тази версия и смятат, че обирът е инсценировка на най-елементарно ниво.

Двамата свещеници били близки от деца - познавали се още от времето, когато учели в духовната семинария, и често водели службите заедно. По време на последното богослужение 37-годишният Ричард Пифано е помолил паството да се моли за него, пише монитор.бг.Сподели:  
Етикети: двойка, самоубийство, поръчват, свещенници

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...