Новини

Гей двойка свещенници си поръчват самоубийство

Публикувана от novini.bg в Свят
Дата: 2012-02-16 07:48:00, видяна 305 пъти

Колумбийската полиция е арестувала наемни убийци, които са действали по поръчка на двама католически свещеници.

Двамата свещенослужители били открити застреляни в кола в южната част на Богота. Както станало ясно малко след това, когато полицията разкопала тази кървава история, двамата пастори - Рафаел Ретига Рохас и Ричард Армандо Пифано Лагуадо, имали любовна връзка. Тя определено обаче не е била основана на партньорска вярност, защото се оказало, че единият от двамата донесъл в любовния уют зрънцето на изневярата и сянката на смъртта- бил болен от СПИН.

Отчаяни от несгодите на земното съществуване духовниците стигнали до макар и трудно, но твърдо и от тяхна гледна точка достойно решение - да извършат самоубийство. Рафаел и Ричард дори избрали мястото - висок мост. Независимо от всички ментални и физически усилия обаче те не съумели да преборят страха от това да посегнат на живота си, както и от предчувствието, че Бог няма да бъде благосклонен към тях. От тази задънена улица имало само един изход или всъщност те намерили само един такъв - да се възползват от услугите на наемни убийци.

Рафаел и Ричард платили за собствената си смърт 15 милиона песос (близо 8500 долара) и килърите добросъвестно си свършили работата - свещениците напуснали този несправедлив към тях свят с надеждата за нещо по-добро в отвъдното.

Полицията на Богота попаднала на следите на убийците по телефонните сметки на свещенослужителите. Един от заподозрените - Кастобланко Исидро, веднага си признал, като се надявал, че престоят му в затвора, който предвижда законодателството - от 16 до 60 години, - няма да клони към максималния. Вторият задържан - Жилдардо Пенанте, засега мълчи.

Междувременно роднините на загиналите, които не могат да приемат версията за хомосексуалната връзка между свещениците, излязоха с доста куриозна версия на случилото се. Те смятат, че двамата пастори са станали жертви на обир.

Следователите обаче не споделят тази версия и смятат, че обирът е инсценировка на най-елементарно ниво.

Двамата свещеници били близки от деца - познавали се още от времето, когато учели в духовната семинария, и често водели службите заедно. По време на последното богослужение 37-годишният Ричард Пифано е помолил паството да се моли за него, пише монитор.бг.Сподели:  
Етикети: двойка, самоубийство, поръчват, свещенници

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Крис Риа колабира на сцената

Крис Риа колабира на сцената преди 18ч. 38мин.
Британският музикант Крис Реа загуби съзнание на сцената по време на свой ... още»
Пуснаха новата високоскоростна линия... Ердоган: Турция няма териториални... Германски консерватори отхвърлиха... Министърът за Брекзита: Лондон няма...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Палави мамчета по Коледа

Палавите мамчета са безкрайно стресирани от цялата подготовка за Коледа! Внезапно назрява бунт срещу...

още...