Новини

Педофили на служба в австралийската армия

Публикувана от novini.bg в Свят
Дата: 2012-06-15 09:37:00, видяна 202 пъти

Шокиращи документи за сексуално насилие над деца, ставало в редиците на армията, потресоха Австралия след публичното им оповестяване. Доклад, описващ сцени на сексуално насилие над малолетни, записвали се в армията от 1950 година насам, бе показан от телевизия ABC.

Данните предизвикаха огромен скандал в страната и накараха министър- председателя Джулия Гилард да започне публично разследване, съобщава АФП.

Съмнения за смущаващите събития се появяват преди три месеца, когато министърът на отбраната частично разкрива информацията около случаите. Едва наскоро австралийската телевизия успява да се сдобие с пълното съдържание на доклада и да разкрие пред обществото всички потресаващи факти около възмутителните практики сред военните.

Оказва се, че случаите на изнасилване на деца в армията са често срещана практика от 1950 година до днес. Повече от 850 случая показват, че информацията е била силно цензурирана, преди да бъде съобщена. Участници в сексуалните актове са били момчета от 13 до 17 години – възрастта, позволена за записване в армията в близкото минало. Сега долният й праг е 17 години. Предполага се, че много педофили са започвали военна служба точно с цел да се възползват от децата.

И въпреки уверенията на правителството, че днес подобни действия са невъзможни, остават опасенията, че част от извършителите все още са на служба и продължават с порочната практика.Сподели:  
Етикети: армия, педофили, служба, австралийската

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...