Новини

Айфеловата кула расте надолу

Публикувана от novini.bg в Свят
Дата: 2012-06-15 18:55:00, видяна 589 пъти

Парижките власти обсъждат план да удължат Айфеловата кула надолу, тъй като строенето над земното равнище би развалило геометрията на френската столица, заяви лидерът на компанията, която работи върху световната забележителност, съобщи bTV.

„Градската управа ще обсъди този проект за подземен строеж следващата седмица. Нуждаем се от допълнително проучване и ще продължим проекта”, заяви заместник-кметът на Париж по въпросите на туризма Жан-Бернар Брос, цитиран от АФП.

Брос, който оглавява компанията SETE, стопанисваща стоманената кула, обяснява, че проектът е бил разглеждан в продължение на месеци и е назначена комисия, която да компилира всички планове и проучвания за възможно разширяване на един от символите на Франция.

Не е възможно да се строи на нивото на земята, защото „трябва да се спази перспективата между Военната академия и площад Трокадеро”, уточнява Жан-Бернар Брос, във връзка с двете забележителности, които са разположени на една линия с Айфеловата кула, следвайки брега на Сена.

В проекта за подземно удължаване на две нива ще се помещават щандовете за билети, които сега се намират в основата на зданието, музей на Айфеловата кула, детски кът и други развлечения за посетителите.Сподели:  
Етикети: Айфеловата, кула, Расте, надолу

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...