Новини

Плагиатски скандал клати румънското правителство

Публикувана от novini.bg в Свят
Дата: 2012-06-19 10:10:00, видяна 210 пъти

Премиерът на Руниия Виктор Понта бе обвинен в плагиатство при написването на докторската си дисертация, предаде газета.ру.

Според медията повече от 432-те страници на труда, посветен на Международния наказателен съд, са копия на вече съществуващи разработки. С работата си тогава бъдещият министър-председател получил докторска степен през 2003 г. от университета в Букурещ. Самият Понта отрича обвиненията, като заявява, че е готов да премине през всички проверки, за да докаже оригиналността на труда си. Това е вторият скандал с плагиатство в северната ни съседка. Пред малко повече от месец образователният министър Йоан Манг бе обвивен в кражба на разработки на учени от три държави при написването на труда си по информатика.

Руската медия при помни и случая с Пал Шмит. Унгарският президент бе принуден да подаде оставка, защото преписал разработка на българския учен Николай Георгиев през 1992 г.Сподели:  
Етикети: скандал, правителство, клати, Румънското, Плагиатски

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Крис Риа колабира на сцената

Крис Риа колабира на сцената преди 18ч. 44мин.
Британският музикант Крис Реа загуби съзнание на сцената по време на свой ... още»
Пуснаха новата високоскоростна линия... Ердоган: Турция няма териториални... Германски консерватори отхвърлиха... Министърът за Брекзита: Лондон няма...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Палави мамчета по Коледа

Палавите мамчета са безкрайно стресирани от цялата подготовка за Коледа! Внезапно назрява бунт срещу...

още...