Новини

Плагиатски скандал клати румънското правителство

Публикувана от novini.bg в Свят
Дата: 2012-06-19 10:10:00, видяна 217 пъти

Премиерът на Руниия Виктор Понта бе обвинен в плагиатство при написването на докторската си дисертация, предаде газета.ру.

Според медията повече от 432-те страници на труда, посветен на Международния наказателен съд, са копия на вече съществуващи разработки. С работата си тогава бъдещият министър-председател получил докторска степен през 2003 г. от университета в Букурещ. Самият Понта отрича обвиненията, като заявява, че е готов да премине през всички проверки, за да докаже оригиналността на труда си. Това е вторият скандал с плагиатство в северната ни съседка. Пред малко повече от месец образователният министър Йоан Манг бе обвивен в кражба на разработки на учени от три държави при написването на труда си по информатика.

Руската медия при помни и случая с Пал Шмит. Унгарският президент бе принуден да подаде оставка, защото преписал разработка на българския учен Николай Георгиев през 1992 г.Сподели:  
Етикети: скандал, правителство, клати, Румънското, Плагиатски

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Почина хакерът, който издаде...

Почина хакерът, който издаде Челси Манинг преди 20ч. 44мин.
Хакерът, който издаде информатора на Уикилийкс Челси Манинг, е починал в ... още»
Прага: Невротоксинът, използван... Мария Захарова: Западът се опитва да... Властите във Флорида са получили... Уволниха бившия заместник-директор...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Вестник на властта

Така нареченото „Виетнамско досие“ хвърля сянка върху 4 американски президента и издига първата...

още...