Новини

България е източник и дестинация за трафик на жени и деца за сексуални цели

Публикувана от novini.bg в Свят
Дата: 2012-06-20 07:07:00, видяна 451 пъти

Близо 27 млн. души в света живеят като роби, заяви Държавният департамент на Съединените щати в годишния доклад за трафика на хора. Според Вашингтон България е източник и в по-малка степен транзитна страна и дестинация за трафик на жени и деца за сексуални цели. Докладът се отнася за 2011 година и обхващат 185 държави, съобщава TV7.

Според Държавния департамент на Съединените щати в България жени и деца стават жертви на трафик със сексуални цели вътре в страната, конкретно в курортните и граничните райони. Най-уязвими са хората от ромски произход.

Български мъже, жени и деца извършват принудителен труд в Гърция, Италия, Испания, Чехия, Швеция, Норвегия, Кипър и Ирак. Децата са заставяни да просят по улиците и да извършват дребни кражби в България, както в Гърция, Италия и Великобритания, гласи докладът.

Правителството на България не прилага изцяло минималните стандарти за пресичане на трафика, но полага значителни усилия да започне да го прави. През разглеждания период в затвора са изпратени значителен процент от виновните за трафик на хора. През 2011 г. са идентифицирани по-малко жертви на трафик в сравнение с 2010.

Препоръките към България са да продължи усилията за разследване, изправяне пред съда и осъждане на правителствени служители, замесени в трафик, както и да гарантира, че виновните служители ще бъдат наказани. Българските власти трябва още да гарантират, че жертвите на трафик няма да бъдат наказвани.Сподели:  
Етикети: деца, трафик, сексуални, източник, дестинация

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Показно убийство в Москва

Показно убийство в Москва преди 8ч. 25мин.
Руският предприемач Макач Чагучиев беше застрелян в Москва, съобщава ... още»
ЦРУ: До няколко месеца Северна Корея... Ето колко ще плащате още с новия... Скопие: Разчитаме България да... Феминистка призова да се убият...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
NT Live представя: Хеда Габлер

Наскоро омъжена. Погребана жива. Хеда копнее да бъде свободна… Не пропускайте тази съвременна...

още...