Новини

Кризата в Европа предлага възможност за добри сделки, смята Доналд Тръмп

Публикувана от novini.bg в Свят
Дата: 2012-06-20 12:49:00, видяна 226 пъти

Въпреки всички проблеми и цялата бъркотия, Европа предлага добра възможност за инвеститори, които търсят евтина земя и уникални сделки. Това коментира предприемачът Доналд Тръмп в интервю пред CNBC, цитирано от "Капитал".

Тръмп прогнозира, че еврозоната ще се разпадне и страните ще се върнат към националните си валути. Но тревогите и вълненията всъщност представляват шанс за инвеститорите да сключат изгодни сделки.

"Получавате нещо за нищо, получавате земя за нищо, получавате всичко за нищо", казва Тръпм. "Трябва да осъзнаете този факт, действително има много големи възможности в Европа. По това няма спор". Предприемачът признава, че самият той в момента се е заел с нещо конкретно в тази насока.

Според него финансовото състояние на Южна Европа остава мъгляво. Но може би не е чак толкова фатално, колкото показват оценките на някои анализатори, според които дълговите проблеми на Гърция, Испания и други държави ще предизвикат глобална рецесия.

"За съжаление виждам как много от страните се завръщат към собствените си валути", казва Тръмп. "Светът ще продължи да съществува. Ще ни засегне ли това? Може би да, но не смятам, че това ще е толкова лошо, колкото казват хората", заявява предприемачът.

Коментарите на Доналд Тръмп се появиха в публичното пространство, след като инвеститорите "одобриха" резултата от изборите в Гърция сравнително хладно. Те бяха спечелени от консервативната Нова демокрация, поддържаща спасителния план и строгите икономии, които кредиторите на страната й наложиха – гаранция, че няма да напусне еврозоната. Очаква се днес да бъде сформирано и коалиционно правителство.Сподели:  
Етикети: смята, възможност, кризата, предлага, добри, сделки, Доналд, Тръмп

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...