Новини

Разбиха банда румънски цигани на френско-швейцарската граница

Публикувана от novini.bg в Свят
Дата: 2012-06-20 21:41:00, видяна 470 пъти

Петдесетина роми бяха задържани за разпит, а девет - арестувани вчера и днес във френския град Анмас, на границата със Швейцария, при разбиването на мрежа за трафик на хора, действаща в Швейцария и Франция, предаде Франс прес.

Всички те са от румънското село Барбулещи (североизточно от Букурещ), като повечето от тях са "дребни риби", събиращи пари чрез просия, измами, дребни кражби или грабежи, каза комисарят на Анмас Филип Гюфон.

Парите, събирани едновременно във френскоезичната част на Швейцария (кантоните Во, Вале и Женева) и френския департамент От Савоа, били изпращани на десетина "шефове" в Анмас, които пък ги препращали на големия шеф в Барбулещи. Шефовете не минавали границата, а пращали свои хора в Швейцария, които пък събирали парите и контролирали дейността на "дребните риби" в зачислената им група.

Седмина от тези "дребни риби" пратили 110 000 евро за една година чрез фирмата за парични преводи "Уестърн Юниън". Сумите са значителни, без да смятаме парите пратени в Румъния по преносител, каза Гюфон. Деветимата, пратени в ареста, са мъже на възраст между 30 и 40 години, заподозрени в трафик на хора, организирана просия и различни измами. Задържането им в ареста може да бъде удължено до 96 часа.Сподели:  
Етикети: румънски, Разбиха, граница, Цигани, банда, френскошвейцарската

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...