Новини

Обвиняват руски депутат за пране пари в България

Публикувана от novini.bg в Свят
Дата: 2012-06-24 07:21:00, видяна 265 пъти

Депутатът от руската Държавна дума е обвинен в пране на пари в България.

Обвиненията срещу Генадий Гудков от партията "Справедлива Русия" да се появили след като в Следствения комитет на Русия е пристигнала молба от гражданин на България да бъдат проверени известни му факти за пране на пари в чужбина от депутата.

Руските медии съобщават, че става дума за инвестиции в чужди фирми, постъпващи чрез кипърска банка от офшорна компания.

Гудков опроверга информацията, че се е занимавал с каквато и да било търговска дейност в България, съобщи ИТАР-ТАСС. Пред агенцията народният избраник посочва, че доносът срещу него е бил написан от българина Ивайло Зартов, който в момента излежава в страната си 12-годишна присъда. Руснакът обяснил пред агенцията, че преди много години високопоставен руски дипломат го запознал със Зартов.

От своя страна руският депутат препоръчал българина на свои делови партньори. Според Гудков, Зартов е бил съден и за грабеж и в Чехия. "С други думи съобщението в Следствения комитет е постъпило от криминален престъпник, осъждан два пъти", каза Генадий Гудков.

Според него Следственият комитет огласил случая със съобщението от Зартов без да се запознае по същество с неговото съдържание. "Не е работа на Следствения комитет да разследва дела чрез средствата за масова информация, без да се запознае по същество с анонимката", заяви Гудков, който е твърдо убеден, че действията на Следствения комитет са част от кампания против него.Сподели:  
Етикети: Руски, депутат, пране, обвиняват

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...