Новини

Европа се съмнява в Гърция

Публикувана от novini.bg в Свят
Дата: 2012-06-24 08:32:00, видяна 424 пъти

Гражданите на четирите най-големи икономики в еврозоната - Франция, Германия, Испания и Италия, се съмняват в способността на Гърция да остане в единното валутно пространство, но са привързани към идеята за единна валута, сочат резултатите от допитване на института Ифоп-Фидюсиал.

За голяма част от жителите на тези страни парите, отпуснати като заем на Гърция, са изгубени пари, защото Атина няма да може никога да ги върне. На подобно мнение са 85% от французите, 84% от германците, 72% от испанците и 65% от италианците.

Жителите на четирите големи икономики са песимисти и относно проблемите на еврозоната, идващи от хипотезата, че гръцкият дълг няма да бъде погасен.

84% от французите, 76 % от германците, 90% от испанците и 88% от италианците смятат, че трудностите ще нараснат опасно много.

Малцина са онези, които са убедени, че Атина ще успее да намали дълга и дефицита си благодарение на ЕС и на собствените си усилия. Във Франция в това са убедени 39%, в Германия - 27 %, а в Испания - 44 %. Само в Италия процентът е по-висок /56/.

В случай на провал на гръцките усилия мнозина са за изключване на Гърция от еврозоната - Германия - 78%, Франция 65% , Испания - 51%, Италия - 49%.

Въпреки това, мнението на германците и на французите по въпроса е смекчено. В подобно допитване от ноември 2011 г. 81% от германците и 73% от французите искаха Гърция да бъде извадена от еврозоната.

Що се касае до собствените им страни, повечето от анкетираните не искат завръщане към националните валути. В допитването са участвали в периода 18-21 юни 1001
французи, 1003 германци, 976 испанци и 967 италианци.Сподели:  
Етикети: Гърция, съмнява

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Показно убийство в Москва

Показно убийство в Москва преди 8ч. 29мин.
Руският предприемач Макач Чагучиев беше застрелян в Москва, съобщава ... още»
ЦРУ: До няколко месеца Северна Корея... Ето колко ще плащате още с новия... Скопие: Разчитаме България да... Феминистка призова да се убият...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Междузвездни войни: Последните джедаи 3D

След като направи първите си стъпки в един по-вълнуващ свят, Рей (Дейзи Ридли) продължава епичното...

още...