Новини

Брюксел погна източноевропейските роми от Северната гара

Публикувана от novini.bg в Свят
Дата: 2012-06-25 13:20:00, видяна 121 пъти

Няколко семейства роми от Източна Европа, заселили се от месеци в сгради, прилежащи към Северната гара в Брюксел, днес са били изгонени с полиция, съобщи медийната група Ер Те Ел.

В предишни информации по тази тема се посочваше, че става въпрос за няколко десетки семейства роми от Словакия. В днешното съобщение се уточнява, че става дума и за роми от Унгария, Румъния, Косово. Единствено косовските роми имат право да поискат убежище, тъй като не са граждани на ЕС. Останалите се намират в правен вакуум, тъй като не са длъжни да имат адресна регистрация в Белгия и разполагат с правото на престой до три месеца, чиято действителна продължителност трудно може да бъде отчетена. Засега някои от семействата са настанени в сгради на социалните служби, но други остават на улицата, не искат да се прибират у дома и заявяват, че нямат намерение трайно да се установяват в Белгия.

Властите уточняват, че имигрантите са били предупреждавани няколко пъти за предстоящото им изгонване от обществените площи.Сподели:  
Етикети: гара, Брюксел, роми, погна, Северната, източноевропейските

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Северна Корея заплаши да...

Северна Корея заплаши да потопи самолетоносач на САЩ преди 18ч. 19мин.
Северна Корея (КНДР) заяви, че е готова да потопи американски самолетоносач, ... още»
За първите 100 дни на мандата Тръмп... Първи прогнозни резултати от... Сирийските демократични сили... Повдигнаха обвинения на двамата...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Логан

През 2024 мутантите почти са изчезнали и X-Men са разпуснати. Логан, чиято способност да се...

още...