Новини

Брюксел погна източноевропейските роми от Северната гара

Публикувана от novini.bg в Свят
Дата: 2012-06-25 13:20:00, видяна 133 пъти

Няколко семейства роми от Източна Европа, заселили се от месеци в сгради, прилежащи към Северната гара в Брюксел, днес са били изгонени с полиция, съобщи медийната група Ер Те Ел.

В предишни информации по тази тема се посочваше, че става въпрос за няколко десетки семейства роми от Словакия. В днешното съобщение се уточнява, че става дума и за роми от Унгария, Румъния, Косово. Единствено косовските роми имат право да поискат убежище, тъй като не са граждани на ЕС. Останалите се намират в правен вакуум, тъй като не са длъжни да имат адресна регистрация в Белгия и разполагат с правото на престой до три месеца, чиято действителна продължителност трудно може да бъде отчетена. Засега някои от семействата са настанени в сгради на социалните служби, но други остават на улицата, не искат да се прибират у дома и заявяват, че нямат намерение трайно да се установяват в Белгия.

Властите уточняват, че имигрантите са били предупреждавани няколко пъти за предстоящото им изгонване от обществените площи.Сподели:  
Етикети: гара, Брюксел, роми, погна, Северната, източноевропейските

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Китай ще увеличи значително...

Китай ще увеличи значително покупките на американски стоки преди 20ч. 58мин.
Китай ще увеличи значително покупките на американски стоки, съобщи късно ... още»
Българин арестуван по подозрения в... Проф. Иван Илчев: Вардарска... Ердоган с голяма предизборна реч в... Андрей Новаков за превозвачите: За...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Зад борда

Богата разглезена собственичка на яхта е изхвърлена зад борда – и става обект на отмъщение от страна...

още...