Новини

Брюксел погна източноевропейските роми от Северната гара

Публикувана от novini.bg в Свят
Дата: 2012-06-25 13:20:00, видяна 118 пъти

Няколко семейства роми от Източна Европа, заселили се от месеци в сгради, прилежащи към Северната гара в Брюксел, днес са били изгонени с полиция, съобщи медийната група Ер Те Ел.

В предишни информации по тази тема се посочваше, че става въпрос за няколко десетки семейства роми от Словакия. В днешното съобщение се уточнява, че става дума и за роми от Унгария, Румъния, Косово. Единствено косовските роми имат право да поискат убежище, тъй като не са граждани на ЕС. Останалите се намират в правен вакуум, тъй като не са длъжни да имат адресна регистрация в Белгия и разполагат с правото на престой до три месеца, чиято действителна продължителност трудно може да бъде отчетена. Засега някои от семействата са настанени в сгради на социалните служби, но други остават на улицата, не искат да се прибират у дома и заявяват, че нямат намерение трайно да се установяват в Белгия.

Властите уточняват, че имигрантите са били предупреждавани няколко пъти за предстоящото им изгонване от обществените площи.Сподели:  
Етикети: гара, Брюксел, роми, погна, Северната, източноевропейските

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Повишена радиация над Европа...

Повишена радиация над Европа от неустановен източник преди 4ч. 32мин.
Повишена радиация от неустановен източник е отчетена в голяма част от Европа, ... още»
Открадналият камиона в Барселона мъж... Десетки хиляди българи може да бъдат... Осъдиха екзорсисти-убийци в Германия Кибервойска ще подпомага руската...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Трите хикса: Отново в играта

Екстремната поредица, която разказва за атлета, превърнат в правителствен шпионин, Ксандър Кейдж, се...

още...