Новини

Брюксел погна източноевропейските роми от Северната гара

Публикувана от novini.bg в Свят
Дата: 2012-06-25 13:20:00, видяна 128 пъти

Няколко семейства роми от Източна Европа, заселили се от месеци в сгради, прилежащи към Северната гара в Брюксел, днес са били изгонени с полиция, съобщи медийната група Ер Те Ел.

В предишни информации по тази тема се посочваше, че става въпрос за няколко десетки семейства роми от Словакия. В днешното съобщение се уточнява, че става дума и за роми от Унгария, Румъния, Косово. Единствено косовските роми имат право да поискат убежище, тъй като не са граждани на ЕС. Останалите се намират в правен вакуум, тъй като не са длъжни да имат адресна регистрация в Белгия и разполагат с правото на престой до три месеца, чиято действителна продължителност трудно може да бъде отчетена. Засега някои от семействата са настанени в сгради на социалните служби, но други остават на улицата, не искат да се прибират у дома и заявяват, че нямат намерение трайно да се установяват в Белгия.

Властите уточняват, че имигрантите са били предупреждавани няколко пъти за предстоящото им изгонване от обществените площи.Сподели:  
Етикети: гара, Брюксел, роми, погна, Северната, източноевропейските

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Ето колко ще плащате още с...

Ето колко ще плащате още с новия данък за престой в гръцките хотели преди 15ч. 5мин.
След приключването на успешната за туризма 2017-та година, когато бе ... още»
ЦРУ: До няколко месеца Северна Корея... Показно убийство в Москва Феминистка призова да се убият... Хиляди гладни маймуни опустошиха две...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Дъвка за балончета

Калин (35) е талантлив рекламист, отегчен от живота. Биляна (35) е авантюристка, която не знае какво...

още...