Новини

Бившият ни генерален консул в Одрин: Превратът в Турция беше инсциниран и режисиран

Публикувана от novini.bg в Свят
Дата: 2017-07-17 19:34:00, видяна 122 пъти

В съвремена Европа няма преврати. Преврати има в Латинска Америка, Африка и Турция. Трябва да си отговорим на въпроса защо се стига до преврати в Турция.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ бившият генерален консул на България в Одрин Георги Димов. "Сюлейман Гьокче каза онзи ден, че това не е военен преврат, а политически пуч. Военните обраха пешкира. По отношение на преврата има две позиции. Едната е на управляващите и Реджеп Ердоган, а другата е на опозицията, която твърди, че това е било контролиран и инсциниран преврат. Най-лошото е, че турското общество е много разделено. Европа и България сме против извършването на преврати. Този преврат ни касае пряко. Днес излезе информация за 77 българи, които влизат в черен списък. Това е с цел да се твърди, че има тероризъм, правителството се бори и арестите трябва да продължават. От наша страна има добросъседска политика, но Турция се опита да се намеси грубо във вътрешните ни работи", каза той.

Гост в студиото беше и политологът Ахмед Ахмед, който изказа различно мнение от Димов, като двамата не спряха да спорят по време на целия разговор. "Трудно ми е да си представя, че някой може сам да инсценира преврат. В Турция наистина има разделение на обществото. В Египет също беше извършен преврат, но България го подкрепи. Проблемът между Турция и ЕС, че е Турция не иска да загуби суверинитета си и да изпълнява заповеди от Брюксел, както правим ние. Не ми е ясно какво представлява тезата за неосманизма. Турция просто иска да запази своя суверинитет", повтори политологът.Сподели:  
Етикети: Турция, Бившият, Одрин, генерален, режисиран, консул, Превратът, инсциниран

Коментари


Турция просто иска да запази своя суверинитет", повтори политологът.....ами ,като иска, защо се натиска да стане член на евросъюза?
1 коментарът е отпреди 2 месеци
Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Почина най-богата жена в света

Почина най-богата жена в света преди 2ч. 41мин.
На 94-годишна възраст почина Лилиан Бетанкур, наследницата на козметичната ... още»
Рускини от "Бандата на амазонките"... Намериха трупа на актриса, изчезнала... Юнкер: Защо отказват на нашите... "Ирма" унищожи имението на Доналд...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Колите 3

Засенчен от ново поколение рекордно бързи състезатели, легендарният Маккуин Светкавицата внезапно е...

още...