Новини

Бившият ни генерален консул в Одрин: Превратът в Турция беше инсциниран и режисиран

Публикувана от novini.bg в Свят
Дата: 2017-07-17 19:34:00, видяна 136 пъти

В съвремена Европа няма преврати. Преврати има в Латинска Америка, Африка и Турция. Трябва да си отговорим на въпроса защо се стига до преврати в Турция.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ бившият генерален консул на България в Одрин Георги Димов. "Сюлейман Гьокче каза онзи ден, че това не е военен преврат, а политически пуч. Военните обраха пешкира. По отношение на преврата има две позиции. Едната е на управляващите и Реджеп Ердоган, а другата е на опозицията, която твърди, че това е било контролиран и инсциниран преврат. Най-лошото е, че турското общество е много разделено. Европа и България сме против извършването на преврати. Този преврат ни касае пряко. Днес излезе информация за 77 българи, които влизат в черен списък. Това е с цел да се твърди, че има тероризъм, правителството се бори и арестите трябва да продължават. От наша страна има добросъседска политика, но Турция се опита да се намеси грубо във вътрешните ни работи", каза той.

Гост в студиото беше и политологът Ахмед Ахмед, който изказа различно мнение от Димов, като двамата не спряха да спорят по време на целия разговор. "Трудно ми е да си представя, че някой може сам да инсценира преврат. В Турция наистина има разделение на обществото. В Египет също беше извършен преврат, но България го подкрепи. Проблемът между Турция и ЕС, че е Турция не иска да загуби суверинитета си и да изпълнява заповеди от Брюксел, както правим ние. Не ми е ясно какво представлява тезата за неосманизма. Турция просто иска да запази своя суверинитет", повтори политологът.Сподели:  
Етикети: Турция, Бившият, Одрин, генерален, режисиран, консул, Превратът, инсциниран

Коментари


Турция просто иска да запази своя суверинитет", повтори политологът.....ами ,като иска, защо се натиска да стане член на евросъюза?
1 коментарът е отпреди 9 месеци
Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Германският министър на...

Германският министър на външните работи нарече Асад преди 10ч. 34мин.
Германският министър на външните работи Хайко Маас обвини сирийския лидер ... още»
Руският военен министър заяви, че... Тръмп смята, че може да постигне... Руски учен на форум в Крим: В... Руски вестник: Възможен ли е...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Нито звук

В центъра на историята е четиричленно семейство – майка, баща и две деца, които живеят в пълна...

още...