Новини

МВФ похвали икономическата програма на Макрон

Публикувана от novini.bg в Свят
Дата: 2017-07-17 21:33:00, видяна 62 пъти

Амбициозна и смела, така Международният валутен фонд определи програмата на френския президент Еманюел Макрон, но въпреки това не промени драстично прогнозите си за растеж на френската икономика, предаде Франс прес.

По-скоро сме впечатлени от новата енергия и оптимизъм, който доловихме в правителството и у нашите събеседници, каза Кристиян Мъмсен, ръководител на мисията на МВФ в Париж на пресконференция в края на годишната оценка за състоянието на френската икономика.

Тази заявена подкрепа за програмата на правителството идва в подходящ момент за Макрон и за премиера Едуар Филип, които се готвят да реформират трудовото законодателство и са в центъра на полемика заради драстичните съкращения на средствата за държавната администрация, по-специално за отбраната.

Правителството обяви икономии в размер на 4,5 милиарда евро, които МВФ определи като реалистични. Те ще помогнат на Франция да спази изискването на ЕС за бюджетен дефицит под 3 процента от БВП.

В последните години МВФ, ръководена от французойката Кристин Лагард, редовно призоваваше Париж да намали разходите за администрацията и да извърши структурни реформи. Днес Мъмсен каза, че Франция се нуждае от големи реформи във всички нива на държавната администрацията, за да може икономическата стратегия на правителството да има успех.
МВФ днес съвсем леко завиши прогнозата си за растеж на френската икономика от 1,4 процента на 1,5 процента за настоящата година.Сподели:  
Етикети: похвали, икономическата, Макрон

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Швейцарски зимен курорт е...

Швейцарски зимен курорт е отрязан от света заради повишена лавинна... преди 21ч. 22мин.
Швейцарските власти заявиха, че курортното селище Цермат, намиращо се близо ... още»
Ето колко ще плащате още с новия... Меркел: Пътят пред преговорите за... Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс... Феминистка призова да се убият...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Възвишение

Историята във “Възвишение” преплита исторически факти с художествена измислица. През 1872 година...

още...