Новини

Над 4000 жилища в Хавана са пострадали от урагана Ирма

Публикувана от novini.bg в Свят
Дата: 2017-09-14 08:22:00, видяна 53 пъти

Над 4000 жилищни сгради са пострадали в кубинската столица Хавана в резултат на урагана Ирма, връхлетял острова през уикенда, съобщи кубинският вестник "Гранма", цитиран от ТАСС.

Според оповестените предварителни данни, 157 жилищни сгради са напълно разрушени, а 986 - частично. При останалите напълно или частично са разрушени покривите.

Най-силно от урагана са пострадали столичните райони Ведадо, Централна Хавана, Стара Хавана и Мирамар. В Стара и Централна Хавана има голямо количество паянтови сгради и много от тях не са устояли на напора на стихията.

В събота крайбрежните райони на Хавана бяха залети от вълни с височина до 11 метра. Водата проникна на 500 м навътре в града. Залети бяха прочутият крайбрежен булевард "Малекон" и много улици недалече от брега. Пострадаха строящото се посолство на САЩ на "Малекон" и една от главните хавански болници "Ерманос Амейхерас".

В някои райони на Хавана все още няма ток и вода. Повалени от урагана дървета прекъснаха електропроводите на много места. Сериозни щети понесоха и някои топлоелектроцентрали. Хората получават питейна вода от автоцистерни водоноски. От наводнените домове по улиците са изнесени мебели, матраци и битова техника за изсушаване. На някои кръстовища в кубинската столица не работят светофарите и движението се регулира ръчно от полицаи.

В ликвидирането на последствията участват не само работници от комуналните служби, но и бригади от военнослужещи и резервисти, отбелязва БТА.

Ураганът Ирма премина практически по цялото северно крайбрежие на островната страна. По данни на властите загинали са 10 души и са нанесени сериозни щети на икономиката.Сподели:  
Етикети: пострадали, жилища, Хавана, урагана, Ирма

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Чаровният принц

Той не е създал целувката, но казват, че я е усъвършенствал! Той е толкова харизматичен, че му...

още...