Новини

Мария Габриел: Само обединени можем да отговорим на многобройните кризи и предизвикателства

Публикувана от novini.bg в Свят
Дата: 2017-09-14 08:50:00, видяна 46 пъти

С предизвикателствата можем да се справим само, ако дадем единен отговор. Това е българското виждане за силата на Европейския съюз и в Европейския парламент отново беше повторено от председателя Жан-Клод Юнкер – само обединени можем да отговорим на многобройните кризи и предизвикателства. Това каза българският еврокомисар Мария Габриел пред БТВ, броени часове ще положи клетва и ще отговаря за дигитализацията.

Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер каза вчера, че лично ще говори с тези, които се противопоставят на влизането на България в Шенген.

"Тайната на стратегията на Жан-Клод Юнкер е новото в тази комисия – това е политическа комисия. За всички е ясно, че критериите са изпълнени", каза Мария Габриел. По думите й вече 3 години председателят Юнкер не е променил своята позиция.

"Необходимо е обаче много ясно политически, като знак, да се покаже, че всъщност забавянето на България и Румъния в Шенген има в себе си една много по-рушаща сила, която се отнася за хората, които гледат на ЕС като на съюз, в който всички имаме еднакви права, в който имаме правила, които важат за всички. Няма причина правилата да не важат за България и за Румъния при положение, че са изпълнение критериите".

Председателят каза ясно – „Не", на втора категория граждани, „не”, на втора категория работници, „не”, на втора категория храни".Сподели:  
Етикети: Мария, можем, отговорим, Габриел, обединени, кризи, многобройните, предизвикателства

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Разби се най-дългият самолет в...

Разби се най-дългият самолет в света –  Еърлендър 10 преди 8ч. 58мин.
Най-дългият самолет в света – Еърлендър 10 – се разби на земята на пистата ... още»
Германия е в шок Аржентинската подводница е... Забраниха на американските войници... Осъдиха норвежец на 7 години и...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...