Новини

Османски химн сменя "Траурния марш" на Фредерик Шопен в Турция (видео)

Публикувана от novini.bg в Свят
Дата: 2017-09-14 10:27:00, видяна 33 пъти

Турският вътрешен министър Сюлейман Сойли издаде заповед на погребенията на полицаи и военни да се свири химнът на османския композитор от ХVII век Итри със стихове от Корана, а не "Траурният марш" на полско-френския музикант Фредерик Шопен от 19 век, написа анкарският в. Хюриет.

В разпореждането на началника на силовото ведомство в Турция се посочва: "Произведението на европейския композитор по никакъв начин не е подходящо за церемонии по изпращането в последен път на нашите мъченици". В заповедта на Сойлу също се въвежда забрана на погребенията на военните да не звучи традиционния за много изградени по европейски образец армии тръбен сигнал.

Дискусията за забрана на "Траурния марш" започна в края на август. На погребение на войник, загинал при атака на Кюрдската работническа партия в югоизточната провинция Хакари, колеги на покойния викаха "Аллаху акбар" ("Аллах е велик").

 Сподели:  
Етикети: Турция, сменя, Фредерик, химн, османски, марш, Шопен, траурния

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Почина най-богата жена в света

Почина най-богата жена в света преди 13ч. 15мин.
На 94-годишна възраст почина Лилиан Бетанкур, наследницата на козметичната ... още»
Намериха трупа на актриса, изчезнала... Юнкер: Защо отказват на нашите... "Ирма" унищожи имението на Доналд... Северна Корея планира да извърши...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
5D Дракула

Туристическа дестинация- стар порутен замък... Домакин се оказва самият граф Дракула, който явно не...

още...