Новини

Турция ще купи от Русия многофункционални хеликоптери Ка-32

Публикувана от novini.bg в Свят
Дата: 2018-02-08 07:28:00, видяна 103 пъти

Хеликоптери руско производство тип Ка-32 ще бъдат доставени в Турция.

Договорът за сделката е бил подписан между руската Росавиация и турската Генерална дирекция за гражданско въздухоплаване по време на изложението Nais-2018. Споразумението фактически създава подходящи условия за лицензиране на вноса на руски въздухоплавателни машини на турския пазар. Първата пратка хеликоптери Ка-32 ще бъдат доставени в Турция през тази пролет.

С лиценза и останалата документация, които турската страна е дала за хеликоптерите Ка-32 на Росавиация, тя възнамерява да осигури режим на сигурност на руските машини като този на машините собствено производство. Преди това от руския хеликоптерен холдинг бе съобщено,че през тази година ще бъдат доставени 3 броя пожарогасителни хеликоптери Ка-32, единият от които е за фирмата Каан-Еър.

Хеликоптерите от типа КА-32 са многофункционални, ползват се за гасене на пожари, превози,за транспорт на болни и ранени, а също и при специализирани операции. Русия продава хеликоптери от този тип на Канада, Испания, Португалия, Швейцария, Китай, Южна Корея и Индонезия.Сподели:  
Етикети: Русия, Турция, купи, хеликоптери, многофункционални

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...