Новини

Иво Инджев: В Русия има много частни армии, които се бият в Украйна, Сирия, Судан

Публикувана от novini.bg в Свят
Дата: 2018-02-13 17:48:00, видяна 200 пъти

В руския интернет ври и кипи в момента. Владимир Путин много съжалява, че не овладя интернет, както направиха неговите китайски колеги. Сега вече е късно, защото руската младеж и опозиционните сили използват интернет. Не случайно Путин се изказва злъчно за интернет и твърди, че това е изобретение на ЦРУ.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ журналистът Иво Инджев, който коментира конфликтите в Близкия Изток и появилите се информации за загинали руски наемници в Сирия. "В Русия има много частни армии. Спомнете си, че Крим беше превзет от хора без опознавателни знаци. Сега тези армии действат в Близкия Изток, Судан. Най-голямата армия, известна като "Вагнер", варира от 600 до 3000 души. Това са паравоенни армии, които се подкрепят от Кремъл. Някои от техните ръководители са награждавани от Путин. Башар Асад го е закъсал много в Сирия. Те се опитаха да атакуват части от страната, които се владеят от опозицията, подкрепяна от САЩ. Явно в Дамаск са изгладнели доста. В момента в Иран текат бурни протести, които са насочени срещу участието на Техеран в конфликта в Сирия. Хората си искат демокрацията. Ако Иран спре подкрепата си за Асад, а Русия също бъде блокирана, положението за Башар Асад ще стане неспасяемо. Руските власти отричат за паравоенните формирования. Путин обяви край на операциите в Сирия срещу терористите, но ситуацията става все по-заплетена. руските власти не коментират по никакъв начин за частните армии. Това е един вид потвърждение за съществуването на тези армии. Руските опозиционни сили разпространяват много клипове на тези армии в интернет, но официалните медии запушват тази тема", разкри Инджев.

"Реджеп Ердоган е в положението на Путин - той търси външен отдушник на вътрешните си проблеми. Акцията, която Ердоган започна в Сирия, зацикли. Кюрдите се оказаха много труден противник. Такъв противник няма как да бъде победен. Кюрдите са мотивирани и се борят за правата си. Те са пръснати в четири държави. За съжаление конфликтът в Близкия Изток не стихва никого. Никой не вижда край. В момента е трудно да се каже, че има такава държава като Сирия", завърши журналистът.Сподели:  
Етикети: Русия, Украйна, бият, Сирия, армии, Судан, Инджев

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...