Новини

Унгарското правителство внесе в парламента проектозакона си за по-строги мерки към НПО-та

Публикувана от novini.bg в Свят
Дата: 2018-02-13 21:41:00, видяна 163 пъти

Унгарското правителство обяви, че е внесло в парламента проектозакона си за финансираните от американския милиардер Джордж Сорос неправителствени организации, които обвинява, че подкрепят имиграцията, предаде БТА, позовавайки се на АФП.

В текста се предвижда такса от 25 процента върху чуждестранното финансиране на НПО-та, за които се смята, че подкрепят незаконната имиграция. Предвижда се и забрана за влизане в Унгария на чужденци, заподозрени в улесняване на влизането в страната на кандидати за убежище, както и възможността да се забрани на унгарци да отиват в близост до граничните зони.

В проектозакона се въвежда задължителна проверка на НПО-тата от службите за сигурност преди да им се разреши да работят в страната. Тази част от текста се нуждае от две трети мнозинство за одобряване в парламента. Според анализатори по тази причина текстът едва ли ще се разгледа преди парламентарните избори на 8 април, на които премиерът Виктор Орбан ще се яви за трети мандат. Проектозаконът е поименно насочен срещу милиардера от унгарски произход Джордж Сорос, когото Орбан обвинява, че организира "масова имиграция" в ЕС.Сподели:  
Етикети: Унгарското, правителство, парламента, внесе, мерки, построги, проектозакона, НПОта

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...