Новини

Сирийски кюрди: Подготвяме кошмар за турците

Публикувана от novini.bg в Свят
Дата: 2018-03-18 16:52:00, видяна 209 пъти

Сирийски кюрдски представител обяви, че войната с Турция и нейните съюзници в Африн навлиза в нова фаза на партизанска война, предаде АП.

Турция съобщи днес, че нейните сили са навлезли в Африн, близо два месеца след като започна операция "Маслинова клонка" срещу сирийските кюрдски милиции Сили за защита на народа. Десетки хиляди жители на града избягаха пред настъплението на турската армия и подкрепяните от нея сирийски опозиционни сили, подпомагани с въздушни атаки. Кюрдски представители и Сирийският център за наблюдение на човешките права съобщиха, че все още има няколко огнища на съпротива в град Африн, но кюрдските милиции в по-голямата си част са се изтеглили.

Отман Шейх Иса, кюрдски представител от Африн, заяви на пресконференция днес, че турската офанзива цели да изчисти града от кюрдското му население. Иса каза, че войната срещу "турската окупация" ще премине от открит сблъсък в партизанска война с тактика "удряй и бягай" до освобождаването на Африн. Той каза, че кюрдските милиции ще запазят присъствието си в района на Африн и при всеки възможен случай ще нападат турските сили и сирийските им съюзници. "Нашите сили ще се превърнат в постоянен кошмар за тях", каза Иса, предаде БТА.Сподели:  
Етикети: Сирийски, кошмар, Подготвяме, кюрди, Турците

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...