Новини

Турският премиер: Свалихме гръцкото знаме от егейско островче

Публикувана от novini.bg в Свят
Дата: 2018-04-16 18:09:00, видяна 252 пъти

Турската брегова охрана е свалила гръцкия флаг, издигнат на спорно между Атина и Анкара скалисто островче в Егейско море през уикенда от трима гръцки граждани, заяви турският премиер Бинали Йълдъръм в понеделник, цитиран от електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini и "Фокус".

Бяхме информирани за определени действия на нашите съседи, Гърция, които постоянно повишават напрежението в Егейско море, заяви Йълдъръм. Конкретно, ние ставаме свидетели на инциденти, подобни на тези край Имия (на тур. – островчетата Кардак), свързани със суверенитета над тези островчета с неопределен статут, добави той.

Според думите на турския премиер, Гърция напоследък нарушава границите в района на егейските островчета и се е опитала да издигне знаме на един от тях, в близост до турския курорт Дидим, цитира думите на турския политик изданието Daily Sabah.

Отряди на нашата брегова охрана са осъществили необходимата интервенция и са махнали знамето, е продължил Йълдъръм, според цитата на турското издание. Той е посъветвал Гърция да избягва провокации и повишаване на напрежението и да се придържа в рамките на добросъседските отношения. Най-вече очакваме от тях да разберат, че няма да се откажем от суверенните си права, е обяснил турският премиер, според цитата на Daily Sabah.Сподели:  
Етикети: премиер, знаме, свалихме, Турският, гръцкото, островче, Егейско

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...