Новини

Отгледан от вълци испанец: Искам да се върна в глутницата

Публикувана от novini.bg в Свят
Дата: 2018-04-17 15:33:00, видяна 108 пъти

Искам да се върна в глутницата вълци, която ме отгледа, каза испанецът Маркос Родригес Пантоя пред британския в. Дейли мейл.

Мъжът, който е прекарал 12 години сред хищниците, разказа своята история. Той се е появил на бял свят преди 72 години в северозападната област Галисия, а майка му е починала при раждането. "Не познавам баща си. Първите три години от своя живот си прекарах при дядо си, но и той почина и останах сам-самичък. Отидох в гората, където се хранех с диви ягоди и корени, а след това ме осинови една вълчица, която ме хранеше наред с децата си", посочи Пантоя.

Мъжът е бил намерен от хора на 19-годишна възраст и върнат в обществото. "Когато ме заведоха до бръснаря в селото, припаднах при вида на ножиците и бръснача", спомня си живеелият сред вълци. В момента той обитава колиба в планински район. "Едвам връзвам двата края, защото получавам много ниска пенсия. Ето защо искам да се върна при вълците. Те не спорят за мачове и политика", посочи още Пантоя.

Човекът е наричан в родината си Испанския Маугли. Прякорът му е даден по едноименния персонаж от двете Книги за джунглата на Ръдиард Киплинг. Английският писател (1865-1936 г.) разказва историята на индийско момче, отгледано от вълци.Сподели:  
Етикети: върна, испанец, вълци, отгледан, Глутницата

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Китай ще увеличи значително...

Китай ще увеличи значително покупките на американски стоки преди 20ч. 59мин.
Китай ще увеличи значително покупките на американски стоки, съобщи късно ... още»
Българин арестуван по подозрения в... Проф. Иван Илчев: Вардарска... Ердоган с голяма предизборна реч в... Андрей Новаков за превозвачите: За...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Такси 5

Полицаят Силвен Маро – суперченге и изключителен шофьор – е командирован въпреки нежеланието си в...

още...