Новини

Отгледан от вълци испанец: Искам да се върна в глутницата

Публикувана от novini.bg в Свят
Дата: 2018-04-17 15:33:00, видяна 149 пъти

Искам да се върна в глутницата вълци, която ме отгледа, каза испанецът Маркос Родригес Пантоя пред британския в. Дейли мейл.

Мъжът, който е прекарал 12 години сред хищниците, разказа своята история. Той се е появил на бял свят преди 72 години в северозападната област Галисия, а майка му е починала при раждането. "Не познавам баща си. Първите три години от своя живот си прекарах при дядо си, но и той почина и останах сам-самичък. Отидох в гората, където се хранех с диви ягоди и корени, а след това ме осинови една вълчица, която ме хранеше наред с децата си", посочи Пантоя.

Мъжът е бил намерен от хора на 19-годишна възраст и върнат в обществото. "Когато ме заведоха до бръснаря в селото, припаднах при вида на ножиците и бръснача", спомня си живеелият сред вълци. В момента той обитава колиба в планински район. "Едвам връзвам двата края, защото получавам много ниска пенсия. Ето защо искам да се върна при вълците. Те не спорят за мачове и политика", посочи още Пантоя.

Човекът е наричан в родината си Испанския Маугли. Прякорът му е даден по едноименния персонаж от двете Книги за джунглата на Ръдиард Киплинг. Английският писател (1865-1936 г.) разказва историята на индийско момче, отгледано от вълци.Сподели:  
Етикети: върна, испанец, вълци, отгледан, Глутницата

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...