Новини

ИД нападна позиция на правителствения режим в сирийската пустиня

Публикувана от novini.bg в Свят
Дата: 2018-05-22 20:29:00, видяна 88 пъти

Изненадваща атака на групировката "Ислямска държава" (ИД) срещу позиция на режима в сирийската пустиня отне живота на 26 войници, съобщи Сирийският центърът за наблюдение на човешките права, цитиран от АФП.

"Поне 26 войници на режима и съюзнически бойци бяха убити при нападение на ИД днес призори, насочено срещу тяхна позиция в Бадия", съобщи центърът, работещ в Лондон. Сред загиналите има и бойци от ирански милиции, уточни неправителствената организация. Бадия е обширен пустинен район, който се простира от централната част на Сирия до западната сирийска граница с Ирак. Там все още има малки ниши, контролирани от джихадистите.

Нападната е била малка база източно от древния град Палмира, завладяван на два пъти от ИД в седемгодишната война в Сирия.
Атаката е започнала с взривяване на кола бомба. Убити са и петима джихадисти. Бойците на ИД са започнали нападението от контролиран все още от тях район в Бадия, където пристигат и джихадисти, изведени в неделя и понеделник от южен Дамаск.

Правителствените сили си върнаха вчера контрола върху южен столичен район, който беше завладян от ИД. Центърът и военен източник, близък до режима в Дамаск, съобщиха, че възстановяването на контрола върху този сектор е станало след евакуация с автобуси на джихадистите към пустинята.Сподели:  
Етикети: позиция, сирийската, режим, правителствения, пустиня

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...