Новини

Бундесбанк казва "не" на облекчаване на гръцкия дълг

Публикувана от novini.bg в Свят
Дата: 2018-05-23 10:13:00, видяна 15862 пъти

Германската централна банка Бундесбанк смята, че не са необходими мерки за облекчаване на гръцкия дълг и че по-скоро е нужен надзор на Гърция за преходния период след излизане на страната от програмата за финансово подпомогане, чийто срок изтича през август, съобщава Нюз.ин.

В месечния си анализ за Гърция Бундесбанк отбелязва, че Гърция е надвишила много поставените цели за първичен бюджетен излишък и че това е основание да се прецени, че на страната не са необходими допълнителни мерки за облекчаване на нейния дълг.

Германската банка обаче предупреждава за опасността реакциите на пазарите да блокират динамиката на извършваните от Гърция реформи.

Гърция затъна във финансова криза през 2010 г. и беше принудена да договори три спасителни пакета досега. В замяна страната трябваше да прокара строги реформи, които съществено намалиха доходите на много гърци.

Настоящата и както се очаква последната спасителна програма изтича през август, след което Гърция планира да започне да се финансира от пазарите, отбелязва БТА.Сподели:  
Етикети: казва, дълг, гръцкия, облекчаване, Бундесбанк

Коментари


Obtaining Custom Homework Writing Services online is fulfilling for most students who have to struggle with deadlines on College Homework Writing Services and Professional Homework Writing Services.
https://www.meldaresearch.com/homework-writing-services-2/
0 коментарът е отпреди 1 година
На вниманието на администраторите!!! Какви са тези манипулации във сайта? Двата клипа на първо и на второ място във дневната класация ВИДЕО се генерира постоянно броя на гледанията и то от повече от месец! Както тази тъпотия - "Жадно коте", така и "Ели на финала на Big Brother 2" Пари ли се печелят от това или какво?
0 коментарът е отпреди 1 година
Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...