Новини

Ново лекарство спасява от хепатита C за месец

Публикувана от po-zdravidnes.com в Здраве
Дата: 2011-10-23 09:52:00, видяна 867 пъти

То ще съкрати срока на лечение 12 пъти и ще струва 15 пъти по-евтино. Разработено е от уралски учени (Русия), които твърдят, че препаратът е в състояние само за месец да излекува напълно от хепатит С.
Разработката на лекарството започнала през 1987 година, уточнява Сергей Родионов, член на екипа. Учените твърдят, че препаратът ще получи патент пред 2012 година и веднага ще започне неговата продажба.
Благодарение на новия препарат курсът на лечение на хепатит С се съкращава до един месец, а стойността му намалява с пъти. При това болният е напълно излекуван от заболяването, уверява Родионов.
По време на клиничните изпитания няколко от тестуваните хора били носители и на ХИВ. След преминаване на курса вирусът на имунодефицита в кръвта им не бил открит, уверява Родионов. Ще продължим да работим в тази посока и е много възможно да създадем препарат, който успешно да се бори с ХИВ, надява се ученият.
В основата на новото лекарство лежи алфа-фетопротеин, състоящ се от белтък, предпазващ плода на бебето от агресията на майчиния имунитет. Този белтък прониква лесно в заразените с вируса клетки и е способен да се усвоява от повърхността на злокачествените тумори. Благодарение на това качество на веществото може също да бъде създадено лекарство за ефективно лечение на онкозаболявания.
Американски учени също обявиха, че в близко време може да се появи нов революционен препарат срещу хепатит С, който по предварителни данни ще помогне за излекуване на по-голям брой пациенти за много по-кратък срок. Създаването на лекарството става след 15 годишни изследвания, насочени към търсенето на най-доброто средство срещу вируса, носители на който са 170 милиона по цял свят.
Хепатит С е заболяване, предавано по кръвен път, което може да предизвика цироза на черния дроб и дори рак. Вирусът обикновено се разпространява чрез спринцовки, а в някои случаи и по полов път.
Заболяването често се асоциира с използването на незаконните инжекции за наркотиците.
Повечето хора с хепатит С в продължение на много години могат и да не подозират, че са носители на вируса. До момента, когато черният им дроб бъде увреден непоправимо.
Затова и хепатит С е основната причина за присаждане на черен дроб.


http://po-zdravidnes.comСподели:  
Етикети: спасява, Лекарство, хепатита

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...