Новини

Сърцето на оптимистите е по-здраво!

Публикувана от po-zdravidnes.com в Здраве
Дата: 2012-06-14 07:53:00, видяна 440 пъти

Връзка между позитивното мислене и здравото сърце откриха американски учени. Резултатите от изследването им сочат, че оптимистично и позитивно настроените хора притежават най-нисък риск от развитие на сърдечни заболявания, тъй като усещането за щастие може да благоприятства за съществено смъкване на кръвното.
Известно е, че стресовото състояние и депресията имат пряко отношение към появата на различни сърдечни заболявания. Изследователите от Харвардското училище за здравеопазване провели противоположно изследване, за да установят връзката между доброто настроение и здравето на сърдечно-съдовата система.
Установено било, че участниците в изследването с най-оптимистичен поглед към живота, в действителност са най-здрави, а рискът от сърдечно-съдови заболявания при тях е само 50%. Освен това оптимистите се хранят по-правилно, като употребяват изключително здравословна храна.
Въпреки явните успехи на изследването си обаче, учените смятат, че резултатите са недостатъчни за точни изводи. Проблемът е в това, че взаимовръзката между психически здравите хора и проблемите на сърцето е много сложна и се нуждае от много по-задълбочено изследване.


http://po-zdravidnes.comСподели:  
Етикети: Сърцето, Оптимистите, поздраво

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...