Новини

Моногамията не пази от венерически болести

Публикувана от po-zdravidnes.com в Здраве
Дата: 2012-06-20 11:22:00, видяна 653 пъти

Когато човек изневерява, той често забравя за защитения секс. Докато откритите отношения по-рядко водят до заболявания, предавани по полов път, тъй като партньорите си дават сметка какво вършат.
Това изяснили американските учени от Мичиган чрез интернет кампания.
Специалистите искали първо да разкрият могат ли моногамните отношения да предпазят от зарази. От 1647 анкетирани 801 признали, че са изневерявали на партньора си. Като в 493 от случаите това ставало при договорка с партньора за открити отношения. Докато 308 души завързвали сексуални отношения с другия, докато били в моногамни отношения.
По време на изневярата хората от последната група използвали с 27% по-рядко презерватив при вагинален контакт и с 35% - при анален. Същите хора с 64% по-често употребявали алкохол и наркотици.
Получава се така, че хората, които са в традиционни отношения, без да изневеряват, са заплаха за партньора си, коментира Тери Конли от Мичиганския университет. Така че моногамията работи само, ако и двамата партньори са здрави и верни един на друг от самото начало, пояснява тя.


http://po-zdravidnes.comСподели:  
Етикети: Пази, болести, моногамията, венерически

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...