Новини

Склонни ли сте към простуда?

Публикувана от po-zdravidnes.com в Здраве
Дата: 2013-02-26 11:07:00, видяна 54989 пъти

Това могат да разпознават вече учени от университета Карнеги-Мелън в Питсбърг, които успели да открият биологичен маркер, отговарящ за простудните заболявания.
Експертите уверяват, че откритието им ще позволи за определяне склонността на човек към простуди, както и за създаване на средства за имунна защита.
В експеримента на учените участвали 150 души на възраст между 18 и 55 години. Всички те дали кръв, след което били подложени на въздействието на вируса на простудата чрез капки за нос. После поставили участниците под петдневна карантина. Това дало възможност на учените да проучат образците клетки, които отговарят за борбата с простудните заболявания.
Резултатите от изследването показали, че колкото са по-дълги теломерите в клетките, толкова по-малко човек е подложен на простудни заболявания.
Такъв вид изследвания обаче имат един недостатък – предразположеността на човек към простудни заболявания може да се определи едва след 22 годишната му възраст, предупреждават учените.
http://po-zdravidnes.comСподели:  
Етикети: Склонни, простуда

Коментари


Отключване с чипове за входни врати и асансьори на най-ниски цени!
Само сега с 30% отстъпка за системите за контрол на достъп! http://qube.bg/index.php/component/content/article/2-uncategorised/20-offers
0 коментарът е отпреди 8 години
Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...