Новини

Жената страда повече от стреса в работата

Публикувана от po-zdravidnes.com в Здраве
Дата: 2013-03-07 23:02:00, видяна 56311 пъти

Жените страдат много повече от трудностите, с които се сблъскват в работата. Това показали резултати от анкета на Американската психологична асоциация сред 1500 души.
От ниско възнаграждение за работата, която вършат се оплакват 54% от жените, а 61% от тях недоволстват заради липсата на перспективи в кариерата.
Работодателят не дава възможност за развитие и не цени работата – такава е позицията на 32% от „работещите момичета”. А подбна ситуация води до повишено ниво на стреса, коментират специалистите. Причините са две: първо – това нанася удар по самооценката и второ - в условията на криза все повече семейства разчитат на заплатата на съпругата.
И се получава омагьосан кръг: хроничният стрес намалява производителността на работата, човек не може да мисли трезво, краткосрочната му памет страда и е неспособен да взема правилни решения. Така обяснява проблема Дейвид Поузън, автор на книгата „Работата ви убива? Препоръки на лекаря как да победите страничния стрес”.
В резултат на стреса нараства броят на изпуснатите работни дни, в службата има текучество, увеличават се болничните. Така по общи пресмятания компаниите губят заради стрес 300 милиарда долара годишно, уточняват специалистите.
Що се отнася до жените – те са по-склонни от мъжете да преглъщат обидите. Заради стреса дамите получават главоболие, тахикардия и панически атаки. Често те не се решават да реагират и се самозащитят открито или да осъдят поведението, което смятат за несправедливо, коментира треньорът Луи Барт. Особено тежко е за жените, работещи в мъжка среда, където никой не иска и да чува за майчинските задължения и проблемите в домакинството, добавя той.
http://po-zdravidnes.comСподели:  
Етикети: работата, страда, Жената, стреса

Коментари


Глупости на търкалета
-1 коментарът е отпреди 8 години
"ThreestarMediaBV" България Ви предоставя шанса да спечелите 150 броя iPad 4 или 200 iPhone 5 по Ваш избор.
75 броя iPad 4 и 100 броя iPhone 5 могат да бъдат спечелени незабавано.Останалите ще бъдат изтеглени на слачаен принцип,на специално събитие на 1ви Юли 2013 от 19 ч. в мол "Сердика Център",пред магазина на "Глобул",в присъствието на нотатиус К.Каменов.
При условие,че не можете да присъствате на събитието и сте сред печелившите,тогава Вашата награда ще бъде изпратена чрез куриер за наша сметка.

Желаещите да участват трябва да изпълнят 6 прости стъпки:

1. Копирайте линка и го поставете в адресното поле на Вашия браузър(копи/пейст) Линк: http://bit.ly/11F8Q4x

2. Изберете кой от продуктите желаете да спечелите.

3. Отговорете на елементарния въпрос.

4. Въведете Вашия телефонен номер за обратна връзка във формат 08хххххххх.

5. Следвайте 10 секундните инструкции.

6. Изтеглете текстовия файл който ще се появи и попълнете Вашите Име,Презиме,e-mail адрес и ги изпратете на threestarmediabv@support.net

Внимание:

В случай,че желаете да увеличите Вашия шанс,можете да споделяте линка от точка 1 с Вашите приятели.5 споделяния на линка увеличава Вашия шанс тройно.
Моля,не изтривайте Вашите "бисквитки"(cookies) на браузъра,с цел ние безпрепятствено да изчислим колко пъти сте споделили линка от точка 1.

Благодарим Ви!
Успех.
-2 коментарът е отпреди 8 години
Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...