Новини

6 необичайни употреби на препарата за миене на съдове

Публикувана от comfort.bg в За дома
Дата: 2012-05-28 00:00:00, видяна 4098 пъти

Препаратите за миене на съдове са неотменна част от консумативите в кухнята, често се използват за измиване на мазни повърхности и почистване на мръсотия. Те обаче могат да се използват не само за почистване и измиване на замърсените съдове. Вижте няколко неочаквани употреби на познатото у нас веро, като е за предпочитане да използвате био препарати, които не замърсяват природата.


1. Унищожете бурените

6 необичайни употреби на препарата за миене на съдове

Макар препаратите за съдове да са химия, освен ако не са от био съставки, те са по-малко вредни за природата от стандартните хербициди, с които много хора обработват дворовете и градините си. Заменете стандартните препарати срещу плевели с разтвор от веро. Смесете една чаена лъжица от препарата за съдове с една чаша сол и 3-4 литра бял оцет. Влейте течността в пукнатините по основата на къщата, върху настилката и по пътеките, за да отстраните плевелите в тези зони.


2. Унищожете мравките в дома си

6 необичайни употреби на препарата за миене на съдове

Вътре или вън от помещенията, мравките са фактор, който може да се неутраизира доста трудно. Особено ако насекомите са се сврели в пукнатините на стените или настилката, по терасата или в двора. Ако обичате да хапвате на открито, орди от мравки почти веднага нападат храната. За да се отървете от напастта, разтворете малко препарат за съдове в няколко литра течност от равни части вода и бял оцет. Поставете разтвора в спрей и напръскайте засегнатите от мравки зони.


3. По-зелена морава

6 необичайни употреби на препарата за миене на съдове

Тази странна идея може да Ви се стори необичайна, но за нея се твърди, че действа страхотно. Ако решите да я опитате, можете да пробвате върху малка зона от ливадата, за да видите как действа. Добре е да не използвате течността, ако пускате да играят в градината домашни любимци или малки деца. Препоръчителната комбинация е от 10- 20 галона, което е около 40- 80 литра вода, поставени в контейнер за напояване, комбинирани с 300- 500 милилитра бира или недиетична кола, чаша царевичен сироп, меласа или амоняк, или половин чаша вода за уста, както и 1 чаша препарат за съдове. Концентрацията в толкова много вода е сравнително малка, но все пак е добре да сте внимателни. Напръскайте моравата с тази смес, за да я направите по-гъста е зелена. Включеният в състава препарат спомага за равномерно разпределение на всички съставки и прави така, че те да се захванат за отделните тревни стръкчета на ливадата.


4. Климатици и щори

6 необичайни употреби на препарата за миене на съдове

Отстранете мръсотията по филтрите на климатиците, независимо дали те са метални или от пяна, като за целта използвате разтвор на препарат за съдове. Накиснете филтрите в разтвора и ги изтъркайте с мека четка за зъби, изплакнете добре с вода и оставете да изсъхнат на въздух. С разтвор на веро можете да почистите вертикалните щори на прозорците, както и стъклата.


5. Почистване на мебелировката от ратан

6 необичайни употреби на препарата за миене на съдове

Препаратите за съдове са достъпна съставка за почистване на повърхностите на екстериорната мебелировка, която обикновено събира много мръсотия на открито. Можете да използвате парцалче, напоено с разтвор на веро върху повърхности от метал, ратан и пластмаса.


6. Дезинфекция на блендера

6 необичайни употреби на препарата за миене на съдове

Забравете за ежедневното разглобяване на блендера, за да почистите добре всички използваеми части на уреда. вместо това напълнете съда за смесване с топла вода и малко препарат за съдове, поставете капачето и включете за няколко секунди на бърз режим. Образувалата се пяна от препарата ще почисти добре мръсотията по стените и от вътрешната страна на капачето. Махнете каната, излейте течността, изплакнете я добре и я оставете да изсъхне.

Източник: rd.comСподели:  
Етикети: употреби, необичайни, съдове, препарата, миене

Коментари


hahaha.
0 коментарът е отпреди 8 години
Относно "съвет" номер 1:
Точно така, сипете оцета в пукнатините на основите на къщата. Гасената вар в бетона ще го хареса много. Толкова ще го хареса, че фундаментът ще "разцъфне" при първата влага + студ.
0 коментарът е отпреди 8 години
Опитвам се да правя реклама, но не ми се получава.
0 коментарът е отпреди 8 години
TDK, кой те излъга, че в бетона се слага вар??? Да не е някой пишман селски майстор, дето строи къщите по Пернишко?
0 коментарът е отпреди 8 години
Тя не се слага, а се получава при свързването (след добавянето на вода) и е едно от съединенията в циментовия камък.
0 коментарът е отпреди 8 години
Цончо Бончев,като не си в час не се обаждай.TDK SA-X ти го обясни накратко.На всичкото отгоре основите на къщите в Софийско и Пернишко допреди 20 години се правеха от камъни и пепелина(гасена вар де).За другите места не зная.Метода е неприложим.


0 коментарът е отпреди 8 години
Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...