Новини

Интересни подложки за сервиране

Публикувана от comfort.bg в За дома
Дата: 2012-06-19 00:00:00, видяна 1238 пъти

Интересни подложки за сервиране

Подложките за сервиране са задължителен аксесоар във всяка една кухня. Независимо дали ще вечеряте със семейството си или ще посрещате гости, тези на вид незначителни предмети придават завършен вид на масата. Събрахме за Вас най-интересните като дизайн подложки за хранене.

1. Подложки от мъх
  
Интересни подложки за сервиране

Комплектът включва 4 подложки, всяка една от които е изработена от различни мъхове, предварително обработени с цел да запазят доброто си състояние. По този начин всяка една подложка има уникален нюанс и текстура. Основата на подложките е от бамбук, а сред мъхчетата се забелязват още лишеи, клонки и борови шишарки. Поканете природата на масата си с тези ръчно изработени аксесоари. Подложките от мъх могат да се използват и като пана за стената.


2. Подложки с диаграма
  
Интересни подложки за сервиране

Има един трик, който помага да се ориентирате с коя вилица да започвате вечерята си в изискан ресторант. Правилото "отвън навътре" гласи, че най-външните прибори се използват първи, а тези, които са най-близо до чинията - последни. Така ще се сигурни, че спазвате етикета на хранене, но сега си представете, че Вие трябва да наредите масата за изискани гости. В помощ Ви идват подложките за хранене, върху които е отпечатана диаграма на съдовете и приборите за хранене, така както трябва да бъдат подредени според етикета. От Вас се иска само да ги наредите върху обозначените места. Хитро, а? Ако пък гостите Ви нямат чувство за хумор, използвайте подложките само като наръчник как правилно да подредите масата.


3. 3D подложки
  
Интересни подложки за сервиране

Тези подложки с "изскачащ" дизайн са наистина впечатляващи. Въпреки че са направени от хартия, което следва да покаже, че са предназначени за еднократна употреба, те държат висока цена - $34 за 10 броя. Но пък са наистина неустоими, както можете да се убедите сами. 3D подложките са перфектен подарък за всяка домакиня. Предлагат се в два цвята – бяло или кремаво.


4. Файбър оптични подложки

Интересни подложки за сервиране
 
Развитието на технологиите позволява оптични влакна да се използват в мебелната промишленост. Файбър оптичните подложки излъчват цветна светлина от цялата си повърхност и създават зашеметяващ светлинен ефект. За разлика от LED осветлението, електролуминесцентните или неоновите лампи, светлината в оптичните влакна се излъчва от много фин слой, което създава чувство за мистерия, красота и изтънченост. Размерите на тези подложки са 35 х 50 см.


5. Mac OS подложка
  
Интересни подложки за сервиране

Перфектният подарък за един истински хакер е тази подложка за хранене, която има формата на иконката на папка в операционната система Mac. Дизайнът й е изчистен, което позволява да се впише добре във всеки един дом. Mac подложките се предлагат в комплект от 2 или 4 броя.  Цената е повече от достъпна, а биха зарадвали всички фенове на Apple.


6. Дигитална подложка
  
Интересни подложки за сервиране

С развитието на технологиите дори и декорациите започнаха да стават цифрови. Проектирани от  Rodrigo Wolff, тези подложки за сервиране са изработени от еластичен екраниращ материал и могат да се навиват на руло. Снимките от цифрова камера, от USB флаш памет или от интернет лесно и бързо се пренасят върху подложката. Сега вече можете да разглеждате любимите си снимки, дори и когато се храните.Сподели:  
Етикети: интересни, подложки, сервиране

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...