Новини

8 интересни проекта с... щипки за пране

Публикувана от comfort.bg в За дома
Дата: 2012-06-22 00:00:00, видяна 1348 пъти

Обикновените домакински щипки за пране са не само полезни предмети за простора, но и потенциален акцент за стаите. Предлагаме Ви да изпробвате тези лесни проекти с щипки за простиране.


1. Канап за бележки

8 интересни проекта с... щипки за пране

Окачете няколко редички канап, върху стените или страничните зони на шкафчето, а по него захванете щипки. С тях можете да защипвате бележки и картички с празнични разцветки и текст. Можете да боядисате изцяло щипките и да ги изрисувате с цветни маркери, а можете да залепите върху повърхността им дървени или пластмасови формички. В показания проект с щипки е оформено изречението ‘Hold tight’ – ‘Дръж се здраво’, но ако желаете Вие можете да залепите формички на животни и предмети.


2. Кръгло огледало

8 интересни проекта с... щипки за пране

Използвайте за основа кръгло огледало, с или без рамка. Ако огледалото е с рамка, боядисайте я в разцветката, в която искате да са боядисани щипките или я демонтирайте. Боядисайте щипките и ги оставете да изсъхнат. Използвайте за монтиране лепило за дървесина или силикон – поставете капка върху вътрешната зона на щипката, на сантиметър от края й, залепете я върху огледалото или рамката, и притиснете добре, за да стегне лепилото. Можете да поставите лепило върху вътрешната или върху външната повърхност, за да я залепите върху периферията или да я обхванете от двете страни.


3. Дъска за рецепти

8 интересни проекта с... щипки за пране

За всекидневната стая или кухнята, можете да монтирате върху шкафчето или стената вертикална летва. Върху нея залепете за външната част по една щипка на желаното разстояние една от друга. С нея можете да защипвате бележки и разнообразни рецепти. Ако искате да обособите временна дъска за съобщения, вместо дървена летва поставете широка ивица тъкан и я окачете с кабарчета, като можете да захващате щипките по обичайния способ.


4. Фото вази

8 интересни проекта с... щипки за пране

От вътрешната част на прозрачна ваза от стъкло можете да поставите цветни картички или изрезки от списания. Захванете ги с щипки по периферията, за да не се разместват, а в скритата вътрешност на вазата поставете съд с вода.


5. Кухненски закачалки

8 интересни проекта с... щипки за пране

Защипвайте кухненските аксесоари и ги съхранявайте скрити в кухненските шкафчета като ги захванете с щипки. Залепете с лепило от силикон едната повърхност на щипките за простиране върху повърхността на вратичките и изчакайте да стегне. За да захванете кърпи за забърсване на плотовете, домакински ръкавици, торбички, разтворете горната част на щипките и натиснете.


6. Закачалки за антре

8 интересни проекта с... щипки за пране

Сглобете от няколко части стенна закачалка и я боядисайте, а можете да ползвате стара закачалка и да нанесете нова боя. Залепете с лепило от силикон върху повърхността големи щипки, като ги поставите настрани, с широката част нагоре. Нанесете спрей боя и изчакайте да изсъхне – можете да ги боядисате преди монтажа или след това. Можете да окачвате дрехи и аксесоари върху щипките като върху кукички, а можете да ги защипвате по стандартния способ.


7. Странична масичка с щипков фриз

8 интересни проекта с... щипки за пране

За да разнообразите скучната визия на страничната масичка, изчислете колко шипки по широчина са необходими, за да се обкантят страничните повърхности. Нанесете боя върху щипките и изчакайте да изсъхне. Залепете ги с лепило за дърво или със силикон, притиснете ги добре за няколко секунди и оставете лепилото да стегне. Ако поне част от щипките са с подвижност, можете да ги използвате за окачване на вещи.


8. Джаджа за работното бюро в офиса

8 интересни проекта с... щипки за пране

За основа може да се ползва метална поставка за огърлици, върху която да защипвате бележки и задачки в работата. Можете да употребявате обикновени или обагрени в желаните разцветки щипки, за да превърнете акцента в необикновена фокусна точка.


countryliving.comСподели:  
Етикети: проекта, пране, интересни, щипки

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...