Новини

8 страхотни цветови схеми за спалнята

Публикувана от comfort.bg в За дома
Дата: 2013-10-02 00:00:00, видяна 31961 пъти

Независимо дали имате малка или просторна спалня, дали харесвате светлите или наситени разцветки, тези палитри могат да Ви вдъхновят за Вашата собствена спалня. Палитрите са неутрални или наситени, така че всеки да открие нещо за себе си.


Бледо розово + жълто + графитено

8 страхотни цветови схеми за спалнята

Бледо розовото стои страхотно върху стените и може да се допълни с няколко декоративни възглавнички в малко по-наситена розова багра. Жълтото е само за акцент, затова с него не трябва да се прекалява. Графитените детайли не трябва да са твърде натрапчиви, а само да очертават рамката, както е с металното легло. Другите разцветки в спалнята са неутрални, за да изпъкне комбинацията по-добре.


Бледо лилаво + кремаво + охра

8 страхотни цветови схеми за спалнята

Почти неутралната комбинация от бледо лилаво и кремаво обгръща стаята и я прави просторна и светла. Охрата е само за акцент, който да разчупи еднообразните разцветки в стаята. Лилавото е много бледо, с кафеникав подтон, което го прави неутрално.


Зелено + кафяво + бяло

8 страхотни цветови схеми за спалнята

Натуралните багри на кафяво и зелено се комбинират страхотно, а бялото подчертава тяхната наситеност. Можете да си поиграете с шарките и текстурите, за да разнообразите неутралната комбинация. Добра възможност за това е да подберете интересни тъкани за завивките и декоративните възглавнички върху леглото, тъй като те могат да се заменят лесно и са фокусна точка в спалнята.


Светлосиво + тъмно розово

8 страхотни цветови схеми за спалнята

Сивото се комбинира страхотно с розово във всякакви оттенъци. Ако изберете наситена разцветка на розово, добре е сивото да е в по-бледа краска и да обобщите комбинацията с бяло, което я подчертава и прави стаята по-просторна. Ако комбинацията Ви се струва твърде скучна, изберете интересни текстури и мотиви за нея.


Кремаво + светло сиво + бежово

8 страхотни цветови схеми за спалнята

За малката спалня подберете светли неутрални разцветки, които правят стаята по-просторна и светла. Можете да разчупите комбинацията с няколко детайла в наситени бежови багри, като например нощните шкафчета и бамбуковите щори. За завивките на леглото в спалнята най-добре се придържайте към светлите краски, а малко наситени багри можете да включите към комбинацията с декоративни възглавнички.


Светлосиньо + бяло + бежово

8 страхотни цветови схеми за спалнята

Синьото е много релаксираща разцветка, затова е особено подходяща за спалнята. Комбинирайте синьо върху завивките на леглото и върху завесите в стаята, като ги допълните с бяло и бежово. Ако стаята е достатъчно светла, можете да изберете синьо и за стените в спалнята, но тогава можете да подберете различна разцветка, за да се допълват багрите, вместо да се наслагват.


Тъмно сиво + лимоново жълто + светло сиво

8 страхотни цветови схеми за спалнята

Ако предпочитате наситените разцветки, можете да боядисате стените с наситено сиво-синьо, което да координира с багрите върху тъканите на мебелировката и с декоративните възглавнички на леглото. Светлосивото изпълнява ролята на бяло, но не е толкова ярко, за да не се получи неприятен контраст. Жълтото може да е лимоново или не толкова ярко, като се използва за акцент в стаята.


Червено + сиво

8 страхотни цветови схеми за спалнята

Ако харесвате червените багри, не е нужно да ги държите далеч от спалнята си, само защото не се смятат за подходящи за сън. Подберете по-приглушени краски на червеното и ги комбинирайте с бяло и с бежово, които ще омекотят яркостта на червената разцветка. За стените можете да изберете сиво, по-светло или по-наситено, в зависимост от размера на стаята.


Източник: bhg.comСподели:  
Етикети: схеми, спалнята, страхотни, цветови

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...