Новини

Поръчват нелегален тютюн по интернет

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-03-17 06:32:00, видяна 370 пъти

Нова тенденция на нелегалния пазар на тютюневи изделия установиха митничари в Русе.

Увеличава се предлагането и търсенето на нелегален тютюн за пушене, който замества пакетираните цигари. Стоката се предлага чрез обяви в сайтове в интернет, а клиентите поръчват доставки по телефона, пише "Стандарт".

Куриерски фирми извършват доставките, без да се интересуват от режима на движение на акцизни стоки.

Много често вместо действително пренасяния тютюн в документите пишат, че пратката съдържа "билки". Доставяните пратки са в малки количества - от 5 до 10 килограма, но за сметка на това са с постоянен характер. Най-често полученият по интернет тютюн не е само за лична консумация, а се препродава. От получените по-големи количества тютюн се правят два артикула - манифактурно изработени цигари с машинки за ръчно свиване, които се продават на бройка, и разфасовани пакетчета тютюн за лула или пушене.

И в двата случая се касае за незаконно разпространяване на тютюневи изделия, при което не се прилага реда за производство, превозване и продажба на акцизни стоки, заявиха от Агенция "Митници". Затова митничарите започват масови проверки на куриерските служби за наличие на документи за платен акциз на превозваните от тях тютюневи изделия.

24 кг тютюн за пушене без акциз задържаха митничари в Русе при три проверки за последните два дни. Количеството е достатъчно за свиване на 25 000 цигари. Неплатеният акциз за 24 кг тютюн е 3648 лв.Сподели:  
Етикети: тютюн, нелегален, поръчват

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Баща уби сина си със законно...

Баща уби сина си със законно притежаван пистолет преди 16ч. 27мин.
Баща уби сина си със законно притежаван пистолет във вилна зона край Пловдив. ... още»
Младежи се млатиха в дискотека в... Депутат катастрофира на път за... Антон Тодоров: Румен Радев лъже... Километрично задръстване в посока...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Kingsman: Златният кръг

След като щаб-квартирата на Кингсман е разрушена от злодей на име Попи (Джулиан Мур), агент Егси и...

още...