Новини

Студентските бригади в САЩ крият опасности от малтретиране

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-03-20 13:19:00, видяна 186 пъти

Студентските бригади в Съединените щати крият опасност от малтретиране. Предупреждението идва от американското Министерство на правосъдието. Оттам искат да реформират системата, така че да бъде ясно какви хора приемат младежи от чужди страни, сред които и много студенти от България, съобщи ТВ7.

В програмата на Държавния департамент за обмен на студенти участват младежи от цял свят, като най-многобройни са от Русия, Бразилия, Украйна, България, Молдова и Полша. Програмата позволява на младежите да работят и да учат в САЩ до четири месеца в годината.

Миналата година станаха известни случаи, в които младежи са се оплаквали, че са били малтретирани от хората, при които работят или учат. Държавният департамент предупреди, че планира значителни промени, защото от тази програма се възползват "безскрупулни посредници" за намиране на работа и организирани престъпни групи в секс-индустрията.

Имаше предложение ФБР да проверява онези, които приемат студенти, като трябваше да им бъдат взимани пръстови отпечатъци. Промените обаче не бяха приети.

За да не бъде компрометирана програмата, генералният инспектор по този въпрос иска "да бъде доказано, че приемащият студенти е обект на строг контрол". Неговите думи обаче са само предупреждение.Единствено Конгресът може да накара държавният департамент да промени правилата. Има също предложение програмите да преминат под контрола на друг правителствен орган, например Министерството на труда.Сподели:  
Етикети: бригади, студентските, опасности, малтретиране

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Полицията издирва 31-годишната...

Полицията издирва 31-годишната Лидия Гоцева (снимка) преди 7ч. 29мин.
ОДМВР – Перник издирва Лидия Пламенова Гоцева, на 31 години, от град Перник, ... още»
Заловиха 72-годишен ало измамник,... Битият учител от Садово: Той можеше... Змии плъзнаха в столичния квартал... Нови драми и напрежение в Галиче....
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Бодигард на убиеца

Възрастният убиец Дариус Кинкейд (Самюъл Л. Джаксън), известен със своя ужасен нрав, решава да даде...

още...