Новини

Тийнейджър от ТВУ сипал сода каустик в супата на съученик

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-03-30 21:15:00, видяна 805 пъти

Непълнолетен рецидивист от Трудово-възпитателното училище интернат „Ангел Узунов” е опитал да умъртви свой съученик, като му сипал сода каустик в супата и в нектара. Заради непоносимата миризма и стипчивия вкус обаче „жертвата” Йордан Йорданов не хапнал от отровната манджа и така оживял, а подбудителят Венелин Трампов и изпълнителят на „пъклената” поръчка Йордан Пачев застанаха пред съда по обвинение в опит за убийство.

И двамата в момента обитават поправителния дом в Бойчиновци, единият е в 7-и клас, а другият - в 9-и, и имат средно в досиетата си по 10-12 осъждания, като по-големият – 19-годишният Пачев от Плевен, е записал само за 8 месеца 7 присъди, обясни служебният им адвокат Мирослав Василев, цитиран от "Монитор".

Драмата с отравянето на Йордан Йорданов станала навръх националния ни празник 3 март през 2010 г., когато заради търкания на сексуална основа Трампов и Пачев решили да умъртвят Йорданов. Двамата имали хомосексуални наклонности, откъдето всъщност възникнала непоносимостта. Намерили в стаята на чистачката бутилката със сода каустик, отлели от нея известно количество в друго шише и тъй като същия ден, на 3 март, Пачев бил дежурен в кухнята, изсипал в чинията със супата и чашата с нектар на адаша си опасния препарат.

За щастие възпитателката Галя Димова забелязала пяната в чорбата, подушила и даже опитала  лъжица, но бързо изплюлаи повикали Бърза помощ, където на учителката дали да пие медицински въглен и й направили промивка. „Искахме да затворим училището  интернат, а нас да ни пратят в социален дом“, обясниха пред Темида подбудите си двамата бивши възпитаници на ТВУ-то в Ракитово, след което се разкаяха и признаха, че да отнемеш човешки живот “било гадно”. И Трампов, и Пачев са вменяеми и добре са разбирали постъпките си, в случая става въпрос за лекомислие и затова Пачев получи 1 година и 9 месеца затвор, а инициаторът - 2 г. и 9 м. пробация.Сподели:  
Етикети: тийнейджър, съученик, сода, каустик, супата, сипал

Коментари


Какви пробации и присъди за предумишлено убийство по година бе господа съдии?
Да пукнете дано, това ви пожелавам.
Тези изверги не ги искаме навън, да ни трепят и нас.
Не разбирате ли, че това са непоправими изчадия?
Само затвор за такива, при това до живот.
А на вас господа съдии ви пожелавам децата ви да паднат в ръчичките на точно тези смахнати кретени, които сте пуснали навън след никакви наказания.
0 коментарът е отпреди 9 години
Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...