Новини

МВР и НАП с черен списък на 300 престъпници и обръчите им от фирми

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-05-18 06:40:00, видяна 532 пъти

Черен списък с имената на представителите на подземния свят, в който освен физически лица са включени и фирми със съмнителна дейност, си направи МВР, съобщава "Стандарт". Всички те подлежат на обстойна проверка, в която освен полицията ще се включат и други контролни органи като НАП и НОИ.

Под прицел попадат всички, срещу които в момента се водят дела, както и такива, по които все още се извършват разработки. Освен това се предвижда и още по-мащабно издирване на хората с влезли в сила присъди, които са в неизвестност. Акцията е неофициална и няма за цел да залавя хора, които са извършили конкретно престъпление, по което може да бъде повдигнато обвинение, довериха нашите източници.

Повечето от набелязаните ще бъдат задържани за 24 часа като предупреждение. Онези, които се издирват от органите на досъдебното производство за различни престъпления, ако бъдат открити и заловени, ще получават и съответните обвинения. Броят на бандитите, които представляват интерес, е над 300 човека. Тези хора са известни имена, които се знаят в Европа, и работата с тях може да се отрази като положителна или отрицателна оценка в юлския доклад за напредъка на България в областта на правосъдието и вътрешния ред.

По неофициална информация, след изчезването на дупнишките бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов, по-известни като Братя Галеви, част от заключенията и оценките в доклада се пренаписват. Затова сега се търси отговор на критиките със засилени мерки срещу организираната престъпност. Целта е да се покаже воля, че българските гангстери може да бъдат притиснати и няма да бъдат допуснати в сърцето на Европа.

Данните на лицата, които за МВР представляват интерес, са предоставени и на комисията по конфискация на имуществото, придобито по престъпен начин. Въпреки че по сега действащия закон то не може да бъде конфискувано и запорирано без влязла в сила присъда, от комисията имат указания да направят възможното, за да ограничат до минимум движението на паричните потоци, което се осъществява от тези групи. Повечето от бандитите са с 2 и повече висящи дела или вече са осъдени.Сподели:  
Етикети: фирми, списък, престъпници, обръчите

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...