Новини

Делян Добрев: Топлофикациите да си плащат сметките за газ

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-06 14:43:00, видяна 331 пъти

Ще бъдат предприети мерки подаването на топла вода в Бургас да бъде възстановено днес. Това каза пред журналисти министърът  на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

Министърът е разговарял днес с ръководството на  "Топлофикация - Бургас" и с кмета на града. Ще направим  възможното, за да подпомогнем техните финансовите проблеми като изтеглим едно плащане от НЕК към "Булгаргаз", за да се случи  това днес, а не когато е падежът на това плащане от 843 000 лева и още днес да можем да възстановим подаването на газ към "Топлофикация Бургас" и подаването на топла вода към абонатите, заяви министърът. Топлофикациите веднъж завинаги трябва да разберат, че трябва да си плащат сметките за газ и не трябва да разчитат на това, че като не си платят, ние няма да посмеем да спрем газоподаването, категоричен беше министърът. По данни на министъра само за този отоплителен сезон натрупаните задължения на бургаската топлофикация са 4,5 млн. лева. Освен това дружеството има и стари задължения от повече от десет години с график за погасяването им. Графиците не се спазват и продължават да се трупат задължения. "Булгаргаз" плаща за природния газ и дружеството предприема правилно мерки, за да дисциплинира топлофикациите да си плащат дължимите суми, отбеляза министърът. Той изрази надежда да няма други топлофикации, които да спрат подаването на топла вода занапред.

Днес Делян Добрев връчи сертификат за инвестиция клас "А" на швейцарската фирма "Райхле и Де-Масари". Компанията ще инвестира 9.7 млн. лева в изграждането на нов завод за производство.Сподели:  
Етикети: Делян, Добрев, сметките, топлофикациите

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...