Новини

София и Венеция ще си сътрудничат в областта на културата и туризма

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-07 17:13:00, видяна 166 пъти

Кметът на София Йорданка Фандъкова и кметът на Венеция Джорджо Орсони подписаха днес меморандум за сътрудничество в областта на културата, туризма, младежките дейности и спорта, съобщи пресцентърът на Столичната община.

Столичният кмет е на тридневно посещение в Италия във връзка с кандидатурата на София за европейска столица на културата през 2019 година.

Общините на София и Венеция ще правят съвместни проекти, включващи учебни практики на млади специалисти в областта на историята и културно- историческото наследство, консервацията, реставрацията и експонирането на археологическите паметници.

Предвиждат се обучения за повишаване на квалификацията на заетите в туризма и популяризиране на младежкия и културен туризъм. Меморандумът е със срок до 31 март 2015, след което може да бъде продължен.

По време на срещата Йорданка Фандъкова е предложила на своя колега Джорджо Орсони първите три инициативи за тази година. В София ще дойдат млади автори - дизайнери и художници, които заедно със своите български колеги ще разработят различни варианти на сувенири на туристическите обекти в столицата.

В София ще бъде организирана и лятна практика на студенти и докторанти със специалности в областта на археологията. Те ще бъдат включени заедно със свои български колеги в екипите, които работят по археологическите обекти в София. Като част от инициативата за междукултурен диалог между Европа и Китай, в София ще се проведе форум на специалисти в областта на културата и творческите индустрии.

По време на срещата Йорданка Фандъкова и Джорджо Орсони са обсъдили практики в областта на социалната политика и развитието на социалните предприятия. София и Венеция са партньори в проект по програма "Интеррег" за развитие на предприятията.Сподели:  
Етикети: Венеция, туризма, областта, сътрудничат, културата

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...