Новини

София и Венеция ще си сътрудничат в областта на културата и туризма

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-07 17:13:00, видяна 137 пъти

Кметът на София Йорданка Фандъкова и кметът на Венеция Джорджо Орсони подписаха днес меморандум за сътрудничество в областта на културата, туризма, младежките дейности и спорта, съобщи пресцентърът на Столичната община.

Столичният кмет е на тридневно посещение в Италия във връзка с кандидатурата на София за европейска столица на културата през 2019 година.

Общините на София и Венеция ще правят съвместни проекти, включващи учебни практики на млади специалисти в областта на историята и културно- историческото наследство, консервацията, реставрацията и експонирането на археологическите паметници.

Предвиждат се обучения за повишаване на квалификацията на заетите в туризма и популяризиране на младежкия и културен туризъм. Меморандумът е със срок до 31 март 2015, след което може да бъде продължен.

По време на срещата Йорданка Фандъкова е предложила на своя колега Джорджо Орсони първите три инициативи за тази година. В София ще дойдат млади автори - дизайнери и художници, които заедно със своите български колеги ще разработят различни варианти на сувенири на туристическите обекти в столицата.

В София ще бъде организирана и лятна практика на студенти и докторанти със специалности в областта на археологията. Те ще бъдат включени заедно със свои български колеги в екипите, които работят по археологическите обекти в София. Като част от инициативата за междукултурен диалог между Европа и Китай, в София ще се проведе форум на специалисти в областта на културата и творческите индустрии.

По време на срещата Йорданка Фандъкова и Джорджо Орсони са обсъдили практики в областта на социалната политика и развитието на социалните предприятия. София и Венеция са партньори в проект по програма "Интеррег" за развитие на предприятията.Сподели:  
Етикети: Венеция, туризма, областта, сътрудничат, културата

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Експерти предупреждават за нов...

Експерти предупреждават за нов вид измама при кандидатстване за работа преди 21ч. 36мин.
Безработни кандидатстват за работа с чужда самоличност с цел да увеличат ... още»
Цветанов приветства участниците в... Вятърът отнесе топлоизолацията на... 36-годишен мъж преби родителите си с... Шофьор блъсна две деца в Гоце Делчев...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Лично правосъдие

Благоразумният иначе баща Пол Кърси се превръща в машина за убиване, след като семейството му е...

още...