Новини

Съдът намали гаранцията на Гриша Ганчев

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-08 20:15:00, видяна 471 пъти

Гаранцията на бизнесмена от Ловеч Гриша Ганчев беше намалена на 300 000 лева от Специализирания наказателен съд. До този момент бизнесменът беше пуснат на свобода срещу рекордните 500 000 лева, съобщава "Дарик радио".

Съдът прие на закрито заседание, че добрите характеристични данни и чистото съдебно минало на Ганчев са достатъчни, за да бъде намалена гаранцията му.

На ловешкия бизнесмен са му повдигнати две обвинения. Едното е за ръководене на престъпна група. Ганчев е обвинен и за отправена закана за убийство спрямо директора на Националната агенция по приходите Красимир Стефанов. Според източник, заплахата е отправена веднага след началото на операция "Захар". Шефът на НАП сам е подал сигнал до полицията веднага след това. На Стефанов е осигурена полицейска охрана.

Според обвинението заплахите за убийство, отправени от Гриша Ганчев към шефа на НАП, са направени по телефона и чрез посредник. Това обясни адвокатът на Ганчев Петър Чалъмов. Посредникът, по думите на адвокат Чалъмов, е подчинен на Красимир Стефанов. Гриша Ганчев отрече всички обвинения.

Според събраните до момента доказателства, Ганчев е ръководил престъпната структура, заради която на 11 май 2012 г. бяха привлечени като участници общо шестима души, сред които и синът му Данаил Ганчев.Сподели:  
Етикети: Съдът, намали, гаранцията , Гриша Ганчев

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...