Новини

Канал замърсява Офицерския плаж във Варна

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-10 13:14:00, видяна 336 пъти

Канал във Варна замърсява един от градските плажове. Почистването на съоръжението е отговорност на общината, но до момента няма проведена обществена поръчка, съобщава bTV.

Водите от канала се изливат на Офицерския плаж. Той опасва целия град и е едно от важните отводнителни съоръжения на морската столица. След последните порои каналът отново е затлачен.

Въпреки мръсотията, на Офицерския плаж винаги има много хора заради извора с лековита минерална вода. За да се избегне закриването на плажа, концесионерът е изграждал решетки, които да спират големите боклуци.

Здравните власти следят стриктно стойностите на замърсяване, защото се оказва, че има хора, които използват канала, за да изхвърлят отпадните си води. Засега изследванията показват, че водата в района на Офицерския плаж не е опасна за здравето на хората.

От Общината обясняват, че тази година има заделени около 200 хил. лв. за поддържане на дерета и канали. Тепърва обаче предстои избирането на фирма, която да се заеме с почистването на съоръженията.Сподели:  
Етикети: плаж, Варна, канал, замърсява, Офицерския

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...