Новини

Замесиха здравния министър в измами

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-13 07:09:00, видяна 192 пъти

Нова схема за телефонни измами навлече главоболия на здравния министър Десислава Атанасова. Вече има 6 случая, в които  мошениците звънят и лъжат хората, че техен близък е пострадал тежко и министърката е уредила почти всичко по лечението, но трябва да се внесе огромна сума пари, пише "Стандарт".

Схемата разкриха от самото здравно ведомство, след като получили обаждане от попарена жертва, която броени минути преди това изживяла шока от поредния номер на "ало" измамниците. Най-вероятно те са следили жертвата си, защото знаели, че дъщеря й е в чужбина. Така един ден й се обадили и й казали, че детето й е било блъснато на пешеходна пътека в Италия. Лечението щяло да се проведе у нас, но за целта майката трябвало да внесе 16 000 лв. Бандитите дори обяснили на жената, че здравният министър е направил цялата подготовка. Възрастната дама веднага се опитала да се свърже с щерка си, но след като номерът не отговарял, тя позвънила в здравното ведомство.

Така разбрала, че е станала жертва на измама. От министерството призоваха всички хора, които са получили такава информация за свои близки и не могат да се свържат с тях, да звънят в полицията.Сподели:  
Етикети: министър, измами, Замесиха, здравния

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Вижте какво пише в доклада на...

Вижте какво пише в доклада на Държавния департамент на САЩ за... преди 22ч. 45мин.
В частта за България Държавният департамент на САЩ посочва в тазгодишния си ... още»
Река Янтра покафеня Валери Симеонов изгони световни... Tоксичните яйца от Европа може да са... Латвийско БМВ прелетяло с близо 100...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
5D Какво става с полюса

Близкото бъдеще! Глобалното затопляне води до драстични промени в климата. На северният полюс, ще...

още...