Новини

Замесиха здравния министър в измами

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-13 07:09:00, видяна 214 пъти

Нова схема за телефонни измами навлече главоболия на здравния министър Десислава Атанасова. Вече има 6 случая, в които  мошениците звънят и лъжат хората, че техен близък е пострадал тежко и министърката е уредила почти всичко по лечението, но трябва да се внесе огромна сума пари, пише "Стандарт".

Схемата разкриха от самото здравно ведомство, след като получили обаждане от попарена жертва, която броени минути преди това изживяла шока от поредния номер на "ало" измамниците. Най-вероятно те са следили жертвата си, защото знаели, че дъщеря й е в чужбина. Така един ден й се обадили и й казали, че детето й е било блъснато на пешеходна пътека в Италия. Лечението щяло да се проведе у нас, но за целта майката трябвало да внесе 16 000 лв. Бандитите дори обяснили на жената, че здравният министър е направил цялата подготовка. Възрастната дама веднага се опитала да се свърже с щерка си, но след като номерът не отговарял, тя позвънила в здравното ведомство.

Така разбрала, че е станала жертва на измама. От министерството призоваха всички хора, които са получили такава информация за свои близки и не могат да се свържат с тях, да звънят в полицията.Сподели:  
Етикети: министър, измами, Замесиха, здравния

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...