Новини

Семерджиев: До края на годината токът няма да поскъпва

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-13 07:50:00, видяна 276 пъти

Въпреки, че беше обявено намаляване на цената на газа с 11%, това не се случи. Това трябва да се осъществи с анкси към сегашните договори, които обаче не ни бяха представени от Булгаргас. Важното е, че случи ли си тази отстъпка, ние ще я отразим.

Това каза в сутрешния блок на БВТ председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев. И Булгаргаз формира исканията си на базата на състоянието на договори за доставка. Прави се проверка на всички аргументи, с които той иска увеличение и ако те се сметнат за обосновани, се регулират цените. Винаги, когато сме имали възможност, ние като регулатор сме регулирали цените в полза на потребителите, заяви Семерджиев.

При повишение на цените на газа под 5% не правим регулация на цените на топлоенергията, а я правим на по-късен етап, при натрупване, обясни председателятр на ДКЕВР.

До края на годината няма да има поскъпване на тока, след последните 10%, обеща той. По думите му тези 10% са минималното поскъпване, за да остане стабилна системата.Сподели:  
Етикети: края, поскъпва, Токът, Семерджиев

Коментари


До кога ще ни врътка този човечец? То не беше намаляване, на газта увеличение на тока, с 10% после не тоя месец а другия!
Тука всичко вече е вдигнато освен, пенсии и заплати, няма нужда от поскъпване на ток, газ, вода и пр.
0 коментарът е отпреди 7 години
Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...