Новини

"Атака" скочи срещу шума от "Баня Башъ"

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-14 10:33:00, видяна 322 пъти

Симпатизанти на "Атака" протестират пред Столична община заради силния звук при петъчните молитви в софийската джамия "Баня Башъ".

Митингът е заявен до 14.00 ч., като първоначално беше заявено, че се иска спирането на движението по ул. "Московска". Столичната община определи митингът да се състои на тротоара срещу общината откъм църквата "Св.София".

В митинга участват няколко десетки симпатизанти и членове на "Атака". Пред присъстващите говори общинският съветник от ВМРО-БНД Ангел Джамбазки, според който силният шум при петъчните молитви извън джамията е предизвикателство към търпимостта и обществения ред. Председателят на "Атака" Волен Сидеров посочи, че има над 30 хиляди подписа от 2006 година, внесени в Столичната община срещу шума от джамията при петъчните молитви. Той призова общината да следи спазването на Наредбата за опазването на обществения ред. В разпространено отворено писмо до кмета на София и общинските съветници от партията посочват, че трябва де се прекрати и използването на пространството пред джамията за осъществяването на ритуални действия, с което се пречи на минувачите.Сподели:  
Етикети: Баня, Атака, скочи, Башъ, шума

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...