Новини

Данъчни и полиция атакували Илиянци

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-14 11:04:00, видяна 512 пъти

Съвместните екипи от столичната НАП, СДВР и Главна инспекция по труда атакуваха Илиянци за да изловят „търговците” на фалшиви фактури и касови бележки, които предлагат „стоката” си там.

В резултат от акцията бяха иззети 48 празни фактури и 140 касови бележки от фискални устройства, които нямат дистанционна връзка с НАП. Върху фактурите са поставени печатите и данните на две фирми, като същите данни са отпечатани и върху продаваните касови бележки. Цената на стоките, отразена в бележките е от 50 до 1000 лв. Идеята на „търговците” е към попълнената от купувача фалшива фактура да се прикрепи и касова бележка със същата стойност. Предстои проверка на двете фирми и при съмнение за участието им в документната измама ще бъде уведомена Прокуратурата.

Бяха проверени и 19 търговски обекта на базара. Нарушения са установени в 10 от тях. На 6 търговци са съставени актове за неиздаване на касов бон, като в 2 от проверените обекти беше установена разлика в касовата наличност от порядъка на 1500-2000 лв. В други 3 обекта липсваха документи - касови книги, паспорти и свидетелства на фискалните устройства. Засечени бяха и нарушения на осигурителното законодателство - неподаване към НАП на декларации за осигурените лица и нередовно внасяне на осигуровки.

„Използването на фалшиви фактури и касови бележки при счетоводната отчетност на фирмите е най-малкото загуба на средства. Такива документи не само не се признават от НАП, но са достатъчно основание за търсене на наказателна отговорност от лицата, които ги използват.”, каза по повод иззетите фактури и касови бонове Бойко Атанасов, директор на ТД на НАП София.

От НАП напомнят, че сигнали за укриване на обороти, неиздаване на касови бележки и други нарушения могат да се подават на телефона на Информационния център на приходната агенция – 0700018700 на цената на градски разговор за цялата страна.



Сподели:  
Етикети: полиция, данъчни, Илиянци, атакували

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...