Новини

"Труд" и "24 часа" стават държавни, ако осъдят Павлов и Донев

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-16 13:44:00, видяна 254 пъти

Ако Любомир Павлов и Огнян Донев, съсобственици на „Труд” и „24 часа” бъдат осъдени, вестниците ще станат собственост на държавата. Това заяви Румяна Арнаудова, говорител на Софийска градска прокуратура (СГП) пред Илиана Беновска, „Радио К2”.

Арнаудова уточни: „Чл. 253, ал. 6 от НК е категорична, че предметът на престъплението- „Труд” и „24 часа” – ще бъдат отнети в полза на държавата”. На въпрос защо съвпадна повдигането на обвиненията с дискусията за свободата на медиите в България, организирана в Европейския парламент от Групата на АЛДЕ Румяна Арнаудова отговори: „Не сме целили подобно съвпадение”. Прокуратурата не е и не може да бъде страна в каквито и да е спорове, заяви още тя на въпрос дали прокуратурата не става страна във война между две медийни групировки – тази на Павлов и Донев и другата - на Цветан Василев и Делян Пеевски.

Прокуратурата не взема страна и не подпомага едната или другата страна в каквито и да е спорове, добави Арнаудова в отговор на думите, че има подозрение, че прокуратурата взема страна вътре в самата група, която купи „Труд“ и „24 часа“ – Медийна група „България Холдинг“ ООД, където има спорове между съдружниците: от една страна Донев и Павлов, от друга – Христо Грозев и двама австрийски негови партньори, по чиито спорове се водят повече от 30 дела в Софийския градски съд”.Сподели:  
Етикети: държавни, труд, Павлов, стават, Донев, осъдят

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...