Новини

Почват масови проверки по детските лагери

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-17 15:57:00, видяна 188 пъти

Започват масови проверки на здравните инспектори в детските лагери по морето.

Екскурзиите за деца се провеждат обикновено във втората половина на юни.

Проблемът с детските лагери стана отново актуален след инцидента отпреди два дни, когато около 20 деца бяха настанени в инфекциозно отделение със съмнение за хранително отравяне. Тяхното състояние бързо се подобрява и утре най-вероятно ще бъдат изписани.

Миналата година пък десетки деца бяха покосени от чревна инфекция заради вода от кладенец, използвана неправомерно в хотел в Китен. Според здравната инспекция многобройните нарушения в този хотел са отстранени. Двуетажните легла в него са махнати и хигиената е подобрена. Басейнът обаче не е изряден.

"В момента е обозначен със сигнална лента да не се ползва, тъй като все още не са ясни качествата на водата", заяви пред БТВ Марияна Вангелова от РЗИ – Бургас.

Инспекторите отчитат, че след инцидентите миналото лято, условията в детските лагери са подобрени, включително в по-старите бази.

Общо 30 са регистрираните бази по Южното Черноморие. Две в Равда и една в Обзор обаче няма да отворят това лято, защото не са отстранили нарушенията.

В действителност обаче много повече обекти по морето приемат ученически групи, без да имат необходимите условия и капацитет, и без да са регистрирани.

От здравната инспекция уточняват, че за спокойствието на родителите на сайта им ще бъде публикуван списък с всички регистрирани бази, които настаняват деца и които отговарят на изискванията.Сподели:  
Етикети: Масови, проверки, лагери, детските, почват

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...