Новини

Цветан Цветанов разкритикува Росен Плевнелиев заради ветото

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-18 08:12:00, видяна 277 пъти

В момента има неодобрение към Закона на горите във вида, в който е приет. Това заяви пред БТВ вътрешният министър Цветан Цветанов.

Всичко, което се извършва в момента по проект и застрояване е с разрешение за въздействие върху околната среда. Може би президентът Росен Плевнелиев не знае това, тъй като няма необходимите експерти, каза Цветанов в отговор на въпрос приема ли ветото на държавния глава. България разчита на приходите от туризъм – очакваме повишаване на туристите по Черноморието. Къде бяха протестите при презастрояването на Слънчев бряг, когато от 16 000 легла към 1989г . легловата база скочи на над 380 000 легла и няма никаква пречиствателна станция и всичко се излива в морето, попита вицепремиерът.

Когато се подписваше Бургас-Александруполис тогавашния премиер Сергей Станишев, който е избран от Бургас не се съобрази с протестиращите и подписа споразумението. Сега трябва да направим конкурентоспособни българските курорти, убеден е Цветанов. Необходима е национална стратегия за зимния туризъм без да се прави компромис с екологичната сигурност. Моята роля е да не се включвам в протести, а да се вслушваме в препоръките от гражданското общество и да се търси баланса. Така вътрешният министър отговори на въпрос дали ще участва в контрапротестите организирани от жителите на Разлог и Банско.

Според него на протестите е имало лица, част от криминалния контингент. Дали човекът, който показваше среден пръст, го интересува екологията, риторично попита Цветанов.Сподели:  
Етикети: разкритикува, ветото , Цветан Цветанов, Росен Плевнелиев

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Малката ракия става 25 грама...

Малката ракия става 25 грама заради ЕС преди 11ч. 58мин.
25 гр. ще е малката ракия за българското председателство на Съвета на ... още»
Проверка за неплатени глоби към КАТ... Каракачанов: Слънчев бряг не е за... Джигит с мотор уби пешеходец на... Почина щангистът Величко Чолаков
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Атомна блондинка

Ноември 1989. Комунизмът се руши, скоро ще падне и Берлинската стена. Но преди да се случи това...

още...