Новини

Цветан Цветанов разкритикува Росен Плевнелиев заради ветото

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-18 08:12:00, видяна 333 пъти

В момента има неодобрение към Закона на горите във вида, в който е приет. Това заяви пред БТВ вътрешният министър Цветан Цветанов.

Всичко, което се извършва в момента по проект и застрояване е с разрешение за въздействие върху околната среда. Може би президентът Росен Плевнелиев не знае това, тъй като няма необходимите експерти, каза Цветанов в отговор на въпрос приема ли ветото на държавния глава. България разчита на приходите от туризъм – очакваме повишаване на туристите по Черноморието. Къде бяха протестите при презастрояването на Слънчев бряг, когато от 16 000 легла към 1989г . легловата база скочи на над 380 000 легла и няма никаква пречиствателна станция и всичко се излива в морето, попита вицепремиерът.

Когато се подписваше Бургас-Александруполис тогавашния премиер Сергей Станишев, който е избран от Бургас не се съобрази с протестиращите и подписа споразумението. Сега трябва да направим конкурентоспособни българските курорти, убеден е Цветанов. Необходима е национална стратегия за зимния туризъм без да се прави компромис с екологичната сигурност. Моята роля е да не се включвам в протести, а да се вслушваме в препоръките от гражданското общество и да се търси баланса. Така вътрешният министър отговори на въпрос дали ще участва в контрапротестите организирани от жителите на Разлог и Банско.

Според него на протестите е имало лица, част от криминалния контингент. Дали човекът, който показваше среден пръст, го интересува екологията, риторично попита Цветанов.Сподели:  
Етикети: разкритикува, ветото , Цветан Цветанов, Росен Плевнелиев

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...