Новини

Десислава Атанасова: До края на седмицата ще има промяна в Борда на директорите на Пирогов

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-18 11:53:00, видяна 161 пъти

До края на седмицата ще има промяна в Борда на директорите на болница "Пирогов", вследствие на доклада за извършените проверки и констатациите за нарушения. Това каза министърът на здравеопазването Десислава Атанасова пред журналисти.

Докладът на Инспектората на Министерството на здравеопазването за одит на болница „Пирогов” вече е изготвен и преди около 40 минути е връчен на изпълнителния директор проф. Раденовски, каза Атанасова. За последствията от този доклад - не бих искала да се ангажирам, предполагам, че всички институции, в най-кратък срок, ще имат заключения. Аз ще направя промени в Борда на директорите.

Има хора в Борда на директорите, които са представители на министерството, а вече нямат трудови и служебни правоотношения, т.е. до края на седмицата ще има смяна в Борда на директорите на „Пирогов”, обясни Атанасова. „Това е доклад от Инспектората към министъра, за да може министърът да се запознае със състоянието на лечебното заведение. Дадени са препоръки, дадени са предложения и констатации за отстраняване на всички пропуски и нередности в рамките на един месец съгласно закона”, посочи Атанасова.

Този доклад ще бъде изпратен на всички останали институции, които имат отношение – на финансовата инспекция, на НАП, на Инспекцията по труда и на Прокуратурата, за да установят, дали са верни и правилни констатациите в него. Днес ще се получат писмата във всички институции с доклада, каза министърът.

Докладът е 157 страници, той не е предназначен за работещите в „Пирогов” – напротив, каза тя.Сподели:  
Етикети: промяна, края, Десислава, Пирогов, Борда, седмицата, Атанасова, директорите

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Трима пребиха Иво Никодимов от...

Трима пребиха Иво Никодимов от БНТ на преди 21ч. 30мин.
Водещият на "Денят започва" по БНТ Иво Никодимов е бил пребит посред бял ден, ... още»
Намериха труп на мъж в квартал Люлин Пешеходният мост на АМ "Тракия",... Пороен дъжд валя над София,... Динко нападна блогърката Татяна...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Спасители на плажа

Новият поглед върху популярния от 90-те сериал на голям екран включва Дуейн Джонсън и Зак Ефрон като...

още...