Новини

Десислава Атанасова: До края на седмицата ще има промяна в Борда на директорите на Пирогов

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-18 11:53:00, видяна 152 пъти

До края на седмицата ще има промяна в Борда на директорите на болница "Пирогов", вследствие на доклада за извършените проверки и констатациите за нарушения. Това каза министърът на здравеопазването Десислава Атанасова пред журналисти.

Докладът на Инспектората на Министерството на здравеопазването за одит на болница „Пирогов” вече е изготвен и преди около 40 минути е връчен на изпълнителния директор проф. Раденовски, каза Атанасова. За последствията от този доклад - не бих искала да се ангажирам, предполагам, че всички институции, в най-кратък срок, ще имат заключения. Аз ще направя промени в Борда на директорите.

Има хора в Борда на директорите, които са представители на министерството, а вече нямат трудови и служебни правоотношения, т.е. до края на седмицата ще има смяна в Борда на директорите на „Пирогов”, обясни Атанасова. „Това е доклад от Инспектората към министъра, за да може министърът да се запознае със състоянието на лечебното заведение. Дадени са препоръки, дадени са предложения и констатации за отстраняване на всички пропуски и нередности в рамките на един месец съгласно закона”, посочи Атанасова.

Този доклад ще бъде изпратен на всички останали институции, които имат отношение – на финансовата инспекция, на НАП, на Инспекцията по труда и на Прокуратурата, за да установят, дали са верни и правилни констатациите в него. Днес ще се получат писмата във всички институции с доклада, каза министърът.

Докладът е 157 страници, той не е предназначен за работещите в „Пирогов” – напротив, каза тя.Сподели:  
Етикети: промяна, края, Десислава, Пирогов, Борда, седмицата, Атанасова, директорите

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Жена почина след грабеж в...

Жена почина след грабеж в столичния  ж.к. „Люлин“ 10 преди 13ч. 28мин.
40-годишна жена е починала след като е била ударена по главата от мъж, който ... още»
Борисов към Макаров: Създаването на... Задържаният за убийството в "Люлин":... Николай Нанков разкри кой спира... Арестуваха кмета на Асеновград
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Рок Дог

Всички очакват от миловидния тибетски мастиф (порода куче) Боди да стане следващият пазач на стадо...

още...