Новини

Данъчните разкриха укрити данъци и осигуровки за близо 15 млн. лв.

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-18 13:30:00, видяна 277 пъти

Укрити данъци и осигуровки за близо 15 милиона лева разкриха хасковските инспекторите от НАП.

Това стана с направените 212 ревизии от януари до сега. В 97% от ревизираните дружества са установени допълнителни данъчни и осигурителни задължения, а в 147 от случаите става дума за суми над 10 000 лева.

Най-често компаниите укриват обороти и така в бюджета не постъпва данък добавена стойност. „Осветеният" от данъчните ДДС за периода е почти 12 милиона лева. Разкритите допълнителни задължения по данък „печалба" са 1 245 000 лева, а по плоския данък за физическите лица - 1 455 000 лева. Допълнително установени са и 399 000 лева невнесени осигуровки.

В повечето случаи задължения се крият от дружествата, които търгуват на едро, показва анализът от приключилите ревизии. След проверка на 30 търговци, са начислени допълнителни данъци и осигуровки за почти 4,7 милиона лева. Не са подминати фирмите от строителния бранш - 21 компании са „спестили" 2,5 милиона лева, както и търговците на дребно, при които са начислени 1,3 милиона лева.

През първите пет месеца на тази година обект на ревизии са били още компании, произвеждащи и търгуващи с горива, автомобилни превозвачи, зърнопроизводители, предприятия, занимаващи се с дърводобив и производство на мебели.

Данните са от ревизии, извършени от хасковските инспектори на НАП в областите Пловдив, Стара Загора, Пазарджик, Кърджали и Смолян.Сподели:  
Етикети: Разкриха, Данъчните, данъци, осигуровки, укрити

Коментари


Като разкрият всичките 50 милиарда, тогава да се хвалят. Говоря общо за данъчните, не конкретно за Хасково!!
0 коментарът е отпреди 8 години
Нищо не става, нищо не може да разкрият, нали вързаха касовите апарати директно с НАП, по малките населени места пак не дават бележки, където всички се знаят кой какъв е и с кво се занимава.
0 коментарът е отпреди 8 години
Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...