Новини

Цветанов: Надявам се скоро да има обвинени за взривовете край "Петолъчката"

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-18 16:52:00, видяна 266 пъти

В най-скоро време се надявам да бъдат повдигнати обвинения към лицата, които имат пряко отношение към взривовете край "Петолъчката". Това заяви пред журналисти министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Той посочи, че е важно да се види какви са условията, сключени в договора с Министерството на отбраната, и цялата продукция, която е предоставена на фирмата за утилизация, да се анализира. "Ще видим какви са количествата и обемите, които биха могли да бъдат утилизирани. В момента има две държавни предприятия в страната и би могло държавата изцяло да се заеме с тази дейност, а не подобни търговски фирми, при които виждаме, че всъщност възникват проблеми и те не се справят въпреки високите стандарти. Става въпрос за нарушаване на работата, защото ако са правени опити за утилизиране на неща, за които нямат опит и подобна технология за утилизирането значи, че вече има престъпно деяние, извършено от представителите на фирмата. Когато имам възможност, ще отида и в парламента да запозная депутатите, ако вече не са достатъчно информирани с всичко това, което беше казано в медиите", каза още Цветанов.

Вицепремиерът коментира и промените в Закона за съдебната власт, върху част от които президентът Росен Плевнелиев наложи вето. "Никога не е ставало на въпрос, че старият Висш съдебен съвет (ВСС) ще избира главния прокурор. Това създаде предпоставка за спекулации. Политическото решение и философията на законопроекта за Закона за съдебната власт показват, че много ясно правителството е имало предвид, че новият ВСС ще трябва да избира новия главен прокурор. Това, което президентът е изложил като мотиви, ще бъде дискутирано в парламента. Това е тема, която трябва да бъде дискутирана, а водеща е правната комисия. Вътрешният министър заяви, че вече не иска да изказва мнение по тези въпроси, за да не се възприеме като оказване на натиск от негова страна.
"Вече съм толкова предпазлив, че няма накъде", обясни Цветанов", посочи още Цветанов.Сподели:  
Етикети: скоро, Цветанов, Надявам, взривовете, Петолъчката, обвинени

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

В 7 пернишки села водата е с...

В 7 пернишки села водата е с повишена радиация, властите знаят от... преди 22ч. 35мин.
Почти цяла година здравните власти знаят, че в няколко села на територията на ... още»
Жена нарита 70-годишна пенсионерка в... До 2060 г. един работещ ще осигурява... Вижте как една българска идея ще... Ричард Брансън: Ако създадеш нещо за...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Кръгът

"Кръгът" е увлекателен модерен трилър с участието на Ема Уотсън ("Хари Потър"),...

още...