Новини

Цветанов: Надявам се скоро да има обвинени за взривовете край "Петолъчката"

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2012-06-18 16:52:00, видяна 268 пъти

В най-скоро време се надявам да бъдат повдигнати обвинения към лицата, които имат пряко отношение към взривовете край "Петолъчката". Това заяви пред журналисти министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Той посочи, че е важно да се види какви са условията, сключени в договора с Министерството на отбраната, и цялата продукция, която е предоставена на фирмата за утилизация, да се анализира. "Ще видим какви са количествата и обемите, които биха могли да бъдат утилизирани. В момента има две държавни предприятия в страната и би могло държавата изцяло да се заеме с тази дейност, а не подобни търговски фирми, при които виждаме, че всъщност възникват проблеми и те не се справят въпреки високите стандарти. Става въпрос за нарушаване на работата, защото ако са правени опити за утилизиране на неща, за които нямат опит и подобна технология за утилизирането значи, че вече има престъпно деяние, извършено от представителите на фирмата. Когато имам възможност, ще отида и в парламента да запозная депутатите, ако вече не са достатъчно информирани с всичко това, което беше казано в медиите", каза още Цветанов.

Вицепремиерът коментира и промените в Закона за съдебната власт, върху част от които президентът Росен Плевнелиев наложи вето. "Никога не е ставало на въпрос, че старият Висш съдебен съвет (ВСС) ще избира главния прокурор. Това създаде предпоставка за спекулации. Политическото решение и философията на законопроекта за Закона за съдебната власт показват, че много ясно правителството е имало предвид, че новият ВСС ще трябва да избира новия главен прокурор. Това, което президентът е изложил като мотиви, ще бъде дискутирано в парламента. Това е тема, която трябва да бъде дискутирана, а водеща е правната комисия. Вътрешният министър заяви, че вече не иска да изказва мнение по тези въпроси, за да не се възприеме като оказване на натиск от негова страна.
"Вече съм толкова предпазлив, че няма накъде", обясни Цветанов", посочи още Цветанов.Сподели:  
Етикети: скоро, Цветанов, Надявам, взривовете, Петолъчката, обвинени

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Трима пребиха Иво Никодимов от...

Трима пребиха Иво Никодимов от БНТ на преди 21ч. 20мин.
Водещият на "Денят започва" по БНТ Иво Никодимов е бил пребит посред бял ден, ... още»
Намериха труп на мъж в квартал Люлин Пешеходният мост на АМ "Тракия",... Пороен дъжд валя над София,... Динко нападна блогърката Татяна...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Всичко, всичко

Какво би станало, ако не можеш да докоснеш нито един предмет от заобикалящия свят? Да не можеш да си...

още...